joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Abonamente unice pe toate traseele din Craiova

Toţi pensionarii cu vârsta peste 70 ani vor putea beneficia de gratuitate pe serviciul de transport în comun. Hotărârea a fost adoptată ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Local. Potrivit municipalităţii, mai mulţi pensionari craioveni s-au prezentat în audienţă, solicitând acest lucru. Totodată, conducerea RAT Craiova asigură că această decizie nu afectează în niciun fel bugetul local.

Am ajuns la concluzia că putem să acordăm această gratuitate, în condiţiile în care nu trebuie să mărim sumele alocate de la bugetul local. Veştile care vin de la RAT sunt extrem de importante. Cea mai importantă este cea cu gratuitatea pentru persoanele vârstnice. Am identificat şi soluţia. Finanţarea RAT se face pe diferenţa dintre venituri şi cheltuieli. Nu ne încurcă în niciun fel faptul că beneficiază de gratuitate persoanele cu vârsta peste 70 de ani.
A declarat Radu Preda, director RAT Craiova

Două tramvaie vor fi modernizate până la sfârşitul acestei luni

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, directorul RAT Craiova a mai anunţat că până la finele lunii martie vor fi complet modernizate încă două tramvaie, iar până pe 31 decembrie se aşteaptă ca toate cele 15 tramvaie din Bănie să fie refăcute.

Aşa cum am promis, la 31 martie o să avem gata încă două tramvaie, care sunt modernizate în depoul de tramvaie de la RAT. Undeva după Paşte o să vă fac o invitaţie acolo să le vedeţi. Continuăm în ritmul pe care l-am promis şi pe care ni l-am propus, astfel încât până la sfârşitul anului, pe 31 decembrie să avem modernizate toate cele 15 tramvaie care vor rula pe linia modernizată din Craiova. Cred că vom aduce o surpriză plăcută călătorilor craioveni.
A menţionat Radu Preda, director RAT Craiova

Abonament unic, pe toate traseele, în Craiova

Tot ieri, a mai fost adoptată o hotărâre în cadrul CL, potrivit căreia abonamentul de autobuz sau tramvai va putea fi folosit pe toate liniile de transport în comun.

După aproape şase luni de analiză, vă amintim că în vara trecută ne gândeam oportunitatea introducerii de abonament unic în Craiova şi am reuşit să ajungem la o situaţie finală. Promovăm în Consiliul Local o hotărâre prin care la nivelul municipiului Craiova, oricum, oriunde, se poate merge cu acelaşi abonament pe toate liniile de transport în comun. Este o situaţie de domeniul premierei la Craiova, dar normală într-un oraş de mărimea Băniei, în condiţiile în care avem trasee care se suprapun. Cred că beneficiul va fi larg şi pentru categorii mari de populaţie.
A explicat Radu Preda

RAT-ul a terminat anul trecut cu un profit de aproape 9 miliarde de lei vechi şi conducerea anunţă că în acest moment trendul pozitiv continuă. Cu toate acestea, datoriile din anii trecuţi nu au fost încă acoperite.
Mai mult decât atât, directorul RAT Craiova a precizat că fiecare staţie de autobuz va fi dotată cu băncuţe şi panouri de informare. Investiţiile nu se opresc aici. Până la finele anului 2014, anumite staţii vor fi dotate şi cu toalete publice.

Pe partea operaţională şi pe activitatea curentă suntem pe profit. Din păcate, ne vin din urmă acele datorii care nu sunt deloc mici şi care probabil ani de zile o să ne frâneze în eforturile noastre de dezvoltare. Pentru acest an avem prognozate să realizăm acele adăposturi pentru călători. În toate staţiile RAT o să apară câte o băncuţă şi un panou de informare cu strictul necesar în privinţa traseelor RAT. În premieră, până la sfârşitul anului o să avem acele staţii de autobuz dotate cu toaletă. Cred că până la finele anului putem să prezentăm acest proiect craiovenilor, ca fiind o realizare, în condiţiile în care nu folosim resurse de la bugetul local. Toată această acţiune este în parteneriat cu firme private, pentru că la RAT ideea a fost să aducem banii din afara sistemului public, nu să cerşim sau să furăm banii de la Primărie. Ne-am îndreptat către firme private şi pieţe noi pentru RAT Craiova. În staţiile de autobuz au fost amplasate tonomate cu băuturi calde. Am promovat în mijloacele de autobuz sisteme de publicitate moderne.
A mai spus directorul RAT Craiova

Conducerea regiei speră ca în acest an să obţină, pe partea de marketing, venituri în jur de aproximativ 100.000 de euro, din publicitate.

Albăstroiu: «Introducerea abonamentului unic este binevenită»

Această hotărâre în ceea ce priveşte abonamentul unic era necesară pentru craioveni. Multe persoane au solicitat acest lucru în audienţă.
Gheorghe Albăstroiu, consilier local UNPR

Politica