sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fumatul dăunează grav libertăţii”

În data de  16 martie a.c. în baza informaţiilor, poliţiştii  din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au identificat în trafic pe raza mun. Sibiu un autovehicul marca Peugeot, în care erau transportate 952 de pachete de ţigări, ce aveau aplicate banderole fiscale inscripţionate într-o limbă străină, nefiind supuse regimului vamal românesc.
În autoturism, au fost legitimaţi P. Simion, de 36 de ani, şi P. Constantin,  de 47 de ani.
Ulterior, în baza autorizaţiei emise de Judecătoriei Brezoi, s-a efectuat o percheziţie domiciliară pe raza com. Şelimbăr la domiciliul lui B. Laurenţiu, 30 de ani, unde au fost identificate 1540 de pachete de ţigări, ce aveau aplicate banderole fiscale ce nu erau  supuse regimului vamal românesc.

Prejudiciul urmează a fi stabilit de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea. Faţă de P. Simion, P. Constantin şi P. Daniela a fost dispusă măsura reţinerii pe durata de 24 ore. În cursul zilei de ieri, faţă de cei trei a fost dispusă măsura preventivă de a nu părăsi localitatea.
Acţiunea a fost sprijinită de forţele Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciului Rutier şi Postului de Poliţie Şelimbăr –IPJ Sibiu, Compartimentul de Operaţiuni Speciale Vâlcea, Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba, Serviciul de Operaţiuni Speciale Argeş.
Se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.2 din legea 86/2006, riscând o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

IPJ Vâlcea

Policlinica Buna Vestire Craiova
Articolul precedent
Articolul următor

Politica