vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

200 lei alocaţia în România – un vis?

Pe 17 martie legea majorării alocaţiei copiilor a ajuns la vot final în Camera Deputaţilor. Dacă parlamentarii aprobă acest proiect, alocaţiile pentru copii vor creşte de la 42 lei la 200 lei. Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor. Actul prevede modificări în legea 61/1993, parlamentarii s-au gândit să sprijine familiile din România mărind alocaţiile fiindcă “un copil român primeşte o alocaţie de 35 de ori mai mică decât alocaţia unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro”.

Ce să iei mai repede de 42 lei?

Însă, până acest proiect se va concretiza, alocaţia copiilor din România nu acoperă nici minimul necesar pe lună pentru un copil, acest lucru îl susţin părinţii şi nu este de contestat, deoarece 42 lei cât este alocaţia copiilor cu vârste cuprinse între 2-18 ani nu poate să sprijine costurile necesare pentru creşterea unui copil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici nu contăm pe aceşti bani, copilul meu este în clasa I şi nici de pachet, nu îmi ajung 42 lei pe lună, la şcoală nici transportul nu îl pot asigura, îmi aduc fetiţa cu autobuzul, are nevoie de rechizite, de hăinuţe, eu am o pensie de 380 lei şi vă daţi seamă că ne este foarte greu, soţul la fel, nu câştigă prea mult. Oricum, nu cred că vor face alocaţia 200 lei, nu am această speranţă, dar ar fi un câştig foarte mare pentru noi.
A declarat Angela Lache, mama unei fetiţe

Părinţii economisesc alocaţiile copiilor

Părinţii încearcă de cele mai multe ori să pună ban pe ban şi abia după un timp să “îndrăznească” să apeleze la această sursă de venit.

Sunt luni în care nu mă bazez pe alocaţie, îi las să se strângă mai mulţi şi abia atunci să reuşesc să mă folosesc de ei când se strânge o sumă mai consistentă, această sumă este bătaie de joc, e doar ca să fie, nici măcar o jumătate de milion, 50 lei nu dă statul nostru, unui copil îi trebuie multe.
A spus Irina Sfetcu

Am două fetiţe şi alocaţia lor, 84 lei pe o lună, o strâng timp de un an şi cu banii aceia mergem în vacanţe şi le luăm acolo ce îşi doresc, până atunci ne descurcăm din salarii, care şi acelea sunt destul de mici, 200 lei cât vor să crească nu este puţin, dar tot este insuficient pentru cât de multe are nevoie un copil.
A relatat Raluca Mitrea

Liceenii contează însă pe banii de alocaţie

Nici liceenii nu sunt încântaţi de ajutorul pe care îl primesc de la stat, dar în condiţiile în care până la 18 ani sunt pe banii părinţilor, cu 42 lei, bani care li se cuvin necondiţionat pot să îşi satisfacă anumite pofte.

Eu îmi iau singur alocaţia şi ies în oraş, dar nu îmi ajung, nu mai vorbesc să imi iau haine, dar fac naveta şi uneori îmi plătesc abonamentul cu banii aceştia, îi mai scutesc puţin pe părinţi.
A afirmat Răzvan Pană, 17 ani, elev

Alţii, mai risipitori spun că nici nu îşi dau seama cum îşi cheltuiesc alocaţiile.

Nu reuşesc să îmi iau nimic, se duc într-o clipită, dacă nu mi-ar da părinţii nu ştiu cum m-aş descurca.
A spus Alexandru, 16 ani, elev

Politica