sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fraţii Mihăilescu, patru ani după gratii

Fraţii Nicolae şi Ion Eugen Mihăilescu, foşti patroni ai clubului de fotbal Extensiv Craiova,  au fost condamnaţi definitiv la câte patru ani de închisoare cu executare. Decizia a fost dată de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Fraţii Mihăilescu au fost deja duşi în arest.
Oamenii de afaceri craioveni au fost trimişi în judecată, în 2006, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Alături de alţi patru inculpaţi, Dan Stoica, Vasile David, Stela Băeţică şi Cristina Coţofană, fraţii Mihăilescu au fost acuzaţi de procurorii DIICOT că, în baza unor tranzacţii fictive, au solicitat şi obţinut rambursări şi compensări ilegale de TVA şi alte obligaţii fiscale.

Potrivit procurorilor, în perioada 2001-2002, inculpaţii, în calitate de asociaţi, acţionari, administratori sau salariaţi ai S.C Extensiv COM SRL, S.C Exterra SRL, SC Zahărul S.A Calafat, S.C Exalcom SRL şi S.C Dongen COM SRL din Craiova, au încheiat documente fictive, care atestau achiziţionarea de utilaje pentru suma de aproximativ 60 de milioane de lei. În baza acestor tranzacţii au reuşit să obţină ilegal rambursări de TVA în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei.

În 2012, Tribunalul Dolj i-a condamnat pe cei doi fraţi la câte zece ani de închisoare cu executare. Dan Stoica a primit o pedeapsă de 6 ani, Vasile David de 3 ani, iar Stela Băeţică de 2 ani. Faţă de Cristina Coţofană s-a dispus încetarea procesului penal.
Avocaţii lor au atacat decizia, iar Curtea de Apel Craiova a dispus reducerea pedepselor la patru ani de închisoare cu executare, fiecare, în cazul fraţilor Mihăilescu. Dan Stoica a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar Vasile David la un an de detenţie. Stela Băeţică a fost achitată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica