sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Direcţia Silvică Dolj a demarat «Luna plantării arborilor»

Ieri, la sediul Direcţiei Silvice Dolj a avut loc o conferinţă de presă în care directorul Eugen Gioancă a prezentat programul-cadru de manifestări şi acţiuni organizate sub egida “Luna plantării arborilor”, ediţia 2014.
Direcţia Silvică Dolj îşi propune împădurirea a 272 de hectare, iar la această activitate are ca parteneri Consiliul Judeţean Dolj, Prefectura Dolj şi Inspectoratul Şcolar Dolj.

Suprafaţa totală a pădurilor din judeţul Dolj este de circa 87.000 de hectare, adică o medie de 11,8 la sută, mult mai mică decât media naţională, care este de 27 la sută.
A explicat directorul Gioancă

Din totalul de mai sus, 60.344 de hectare de pădure sunt în proprietatea şi administrarea Direcţiei Silvice Dolj.
Pentru intervalul 17 martie-     15 aprilie, sunt programate o serie de activităţi: împăduriri, simpozioane, acţiuni de ecologizare sau furnizare de material săditor.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comisarul-şef de la «Mediu», jurnalist de ocazie

În sala de şedinţe a Direcţiei Silvice Dolj a luat loc, în rând cu jurnaliştii, şi directorul Comisariatului Judeţean de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu. Profitând de lipsa întrebărilor, acesta a avut mai multe aspecte de clarificat, asaltându-l pe Gioancă: a întrebat despre sancţiunile pe care le primesc agenţii econonomici care fac împăduriri şi nu le mai urmăresc, ce rezultate au avut campaniile de împădurire derulate de Realitatea Tv şi când se vor planta perdele de păduri care să diminueze înzăpezirile care se produc.

Politica