vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

P.F. Mehedinţi a depistat 17 maşini cu numere false

Audi, Mercedes, Opel, Renault, Fiat şi Iveco sunt câteva din mărcile autoturismelor cu numere false de înmatriculare identificate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I de la începutul anului 2014 şi până în prezent la controlul de frontieră. Cele 17 autoturisme cumpărate din Germania de către cetăţeni români aveau numere de înmatriculare temporare şi nu aveau drept de circulaţie pe teritoriul României. În urma unor acţiuni de combatere a traficului internaţional de autoturisme furate poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au obţinut date şi informaţii despre faptul că cetăţeni români care se ocupă cu vânzarea autoturismelor au în intenţie introducerea acestora în România fără respectarea prevederilor legale.

Astfel, în contextul acestor date şi informaţii obţinute, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au intensificat verificările asupra autoturismelor cu numere provizorii cumpărate de către cetăţenii români din Germania, identificând de la începutul anului 2014 şi până în prezent un număr de 17 autoturisme mărcile Audi, Mercedes, Opel, Renault, Fiat, Ford şi Iveco care au fost utilizate pe teritoriul acestei ţări.
A precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi

Verificările şi cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră prin punctele de contact au stabilit că aceste autovehicule care au montate plăcuţe de înmatriculare temporare de culoare galbenă pot fi utilizate provizoriu (5 zile) numai pe teritoriul Republicii Germania, aceste numere nefiind gândite pentru export, iar legalitatea utilizării acestora pe teritoriul României revine exclusiv statului nostru. În toate cele 17 cazuri pentru proprietarii autoturismelor respective s-au întocmit lucrări penale, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare. Cetăţenii români care intenţionează să cumpere un autoturism din Germania trebuie să cunoască faptul că pentru transportul unui autovehicul din această ţară în alt stat, este obligatorie emiterea unor numere de export care se recunosc după câmpul roşu din partea dreaptă a numărului de înmatriculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica