vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarm mehedinţean cercetat pentru omor din culpă

Un jandarm de la IJJ Mehedinţi s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă după ce a accidentat mortal un pieton. Un bărbat şi-a pierdut viaţa sâmbătă seară într-un cumplit accident de ciculaţie care s-a petrecut pe DN 67, în apropierea Termocentralei de la Halânga. Victima mergea pe mijlocul străzii şi a fost lovită de un jandarm care ieşise din tură de la Combinatul de Apă Grea şi se îndrepta spre casă, spre Drobeta Turnu Severin. Un martor ocular, şofer,  susţine  că înainte de a se produce teribilul accident, l-a văzut pe bărbat pe mijlocul străzii, cel mai probabil fiind în stare de ebrietate. Fiindcă a avut viteză mică el a reuşit să-l evite şi şi-a continuat drumul spre Turnu Severin. Din păcate, jandarmul l-a lovit în plin, impactul fiind foarte violent dată fiind distanţa de peste 200 de metri de la locul impactului la locul unde a reuşit să oprească autoturismul.  Trupul bărbatului a fost pur şi simplu zdrobit, iar o bucată desprinsă  din corp, piciorul stâng se afla la câţiva metri de cadavru.

Plecam la Severin şi l-am văzut cum mergea pe mijlocul străzii, eu chiar l-am ocolit, am dat fază lungă şi l-am evitat. După aceea nu mai ştiu, veneau maşini din spate … Cred că era băut, că se legăna.
A spus un conducător auto. Victima, Viorel Axintoaie, avea 52 de ani şi era din Suceava

A lucrat mai mulţi ani la Termocentrală şi după ce a fost disponibilizat muncea ca particular pentru o bucată de pâine. Acum era angajat ca paznic la un garaj. Poliţiştii de la Rutieră l-au anunţat telefonic pe patronul acestuia că Viorel Axintoaie este decedat, cel mai probabil acesta având să se ocupe de înmormântarea acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la mine a plecat de vreo 7-8 luni, plecase la un patron la lemne şi era de pază la garajul acestuia. El este din Suceava, nu a mai fost acasă de 30 de ani. A lucrat aici la Termo.
A spus un bărbat din Halânga

La faţa locului, o echipă de poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere Mehedinţi a  efectuat cercetări pentru a stabili condiţiile şi împrejurările în care s-a produs accidentul.

Vorbim despre un accident de circulaţie produs pe Drumul Naţional 67, în localitatea Halânga, în care a fost implicat un autoturism Volkswagen Passat, ce a surprins şi accidentat mortal un pieton aflat pe partea carosabilă, nerespectând regulilele rutiere. Din primele verificări se pare că pietonul a încălcat normele rutiere, în speţă a circulat pe partea carosabilă în condiţii nelegale. Nu putem aprecia viteza cu care circula conducătorul auto în momentul de faţă, în cauză se va dispune cu siguranţă o expertiză ce va stabili cu exactitate viteza autovehicului. Pot să vă spun doar că cel care conducea autoturismul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Continuăm cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs acest accident de circulaţie.
A precizat inspectorul Claudiu Bebec de la Poliţia Rutieră Mehedinţi

Politica