joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljeni condamnaţi definitiv pentru trafic de droguri

Trei doljeni care au ajuns după gratii în urmă cu doi ani, în aprilie 2012, după ce s-a stabilit că formaseră un grup infracţional organizat care se ocupa cu traficul de droguri de risc, mai exact rezină de canabis, în Craiova, au fost condamnaţi definitiv la pedepse cu suspendare. Cel de-al patrulea membru al grupării a fost achitat. Hotărârea a rămas definitivă săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce instanţa a luat act de faptul că procurorii DIICOT Craiova şi-au retras recursul.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova şi SRI – Secţia Judeţeană Dolj, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, organizau, pe 27 aprilie 2012, o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri de risc, mai exact rezină de cannabis.

Oamenii legii i-au prins în flagrant, la ieşirea din Craiova, în comuna Podari, pe Luis Stepan, de 26 de ani şi pe Andrei Tulitu, de 21 de ani, ambii din Craiova, în timp ce încercau să vândă cantitatea de 30 de grame rezină de cannabis pentru suma de 500 euro. Din cercetările întreprinse s-a stabilit faptul că cel de-al treilea membru al grupului infracţional organizat era Ion Călin, de 22 de ani, din Craiova, care distribuia drogurile, în timp ce furnizorul drogurilor, care erau procurate din Spania, era Mihai Curiman, de 30 de ani, din comuna doljeană Bârca.
După ce au fost prinşi în flagrant primii doi membri ai grupului au fost audiaţi, ulterior poliţiştii efectuând, simultan, patru percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor. În timpul descinderilor, acasă la Mihai Curiman, a fost identificată şi ridicată cantitatea de 440 grame rezină de cannabis, o parte din cantitatea respectivă fiind deja porţionată şi pregătită de vânzare. În plus, au mai fost găsite şi ridicate în vederea cercetărilor un pistol de calibrul 9 mm şi 10 cartuşe de acelaşi calibru, precum şi 6 cartuşe pentru puşcă de vânătoare, pentru care nu existau nici un fel de documente de provenienţă, cel mai probabil acestea fiind procurate ilegal din Bulgaria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a dispus, pe 27 aprilie 2012, reţinerea celor patru tineri, o zi mai târziu fiind arestaţi preventiv la Tribunalului Dolj, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. Pe 21 mai 2012 cei patru au fost trimişi în judecată, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Dolj, iar pe 1 noiembrie 2012 instanţa a pronunţat sentinţa. Astfel, judecătorii l-au condamnat pe inculpatul Ioan Călin la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani, Stepan Luis Gabriel a primit o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 4 ani, Mihai Bogdan Curiman a fost condamnat la 3 ani închisoare  cu suspendare pe termenul de încercare de 5 ani, iar Andrei Cezar Tulitu a fost achitat.
Nemulţumiţi de sentinţă, Mihai Bogdan Curiman şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au declarat apel, soluţionat pe 8 mai 2013 de Curtea de Apel Craiova. Judecătorii au respins apelul DIICOT Craiova, au admis apelul inculpatului, dar i-au menţinut acestuia pedeapsa. Procurorii DIICOT Craiova au uzat şi de ultima cale de atac, recursul, înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Numai că, săptămâna trecută, pe 11 martie 2014, sentinţa a rămas definitivă în acest dosar, după ce procurorii au decis să-şi retragă recursul, astfel că inculpaţii au rămas cu pedepsele cu suspendare primite de la judecătorii Tribunalului Dolj.

Ia act de retragerea recursului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împotriva deciziei penale nr. 169 din 08 mai 2013 a Curţii de Apel Craiova – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori, privind pe inculpaţii Tulitu Andrei Cezar şi Curiman Mihai Bogdan. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea recursului ramân în sarcina statului. Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi, în suma de câte 50 lei, pâna la prezentarea aparatorului ales, se plătesc din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.
Se arată în încheierea de şedinţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Politica