joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au confiscat 11 arme din care 6 letale

Timp de patru zile aproximativ 700 de poliţiştii mehedinţeni au acţionat în baza unui plan de acţiune stabilit la nivel naţional/ Peste 100 de acţiuni au fost desfăşurate per raza judeţului Mehedinţi, din numărul total de infracţiuni 31  fiind constatate în flagrant.În vederea asigurării şi menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică dar şi a prevenirii faptelor de natură penală sau contravenţională, în perioada 12-16.03.2014, aproximativ 700 de poliţiştii mehedinţeni au acţionat în sistem integrat pe raza judeţului Mehedinţi pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor umărite în temeiul legii.
Prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a infracţiunilor economice precum şi depistarea persoanelor care deţin şi folosesc ilegal arme de foc, sunt alte obiective pe care poliţiştii le-au avut în vedere.

Astfel, în perioada de referinţă au fost constatate 63 de infracţiuni din care 31 în flagrant, cele mai multe la regimul rutier şi cel al armelor, fiind identificaţi şi conduşi la sediul poliţiilor orăşeneşti şi municipale pentru audieri 31 de suspecţi.
Poliţiştii au legitimat 743 persoane, au controlat 129 unităţi comerciale, aplicând 1.167 sancţiuni contravenţionale din care 912 la regimul circulaţiei rutiere OUG 195/2002R, 87 la Legea 61/1991, 98 la Legea 12/1990, etc, în valoare de 323.129 lei. Valoarea bunurilor confiscate în cadrul acţiunii este de peste 59.947 lei.
Au fost controlate 460 autovehicule, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 27 permise de conducere, retrase 14 certificate de înmatriculare şi instituite 63 de filtre. Totodată, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat în vederea confiscării 11 arme din care 6 letale şi au constatat 7 infracţiuni.

Prinşi  cu puşti  şi pistoale nemarcate  

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ziua de 15.03.2014, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în colaborare cu Secţia nr.7 Poliţie Rurală Vînju Mare şi Postul de Poliţie Corlăţel, au efectuat un număr de patru percheziţii domiciliare pe raza comunei Corlăţel, la locuinţele suspecţilor C.V. şi C.D., cercetaţi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prev. şi ped. de art. 342 din Codul Penal. Cu această ocazie, a fost identificată o armă letală, de vânătoare, cu glonţ, fără marcă, de provenienţă Elveţia şi un pistol cu aer comprimat, fără marcă şi serie. Din primele cercetări, s-a stabilit că cele două arme au fost aduse din afara ţării în urmă cu mai mulţi ani.Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi. Armele au fost ridicate în vederea indisponibilizării.În cauză s-au extins cercetările faţă de cei doi suspecţi şi pentru infracţiunea de contrabandă calificată, faptă prev. şi ped. de art 271 din Legea nr. 86/2006.Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat pe B.Gigel, de 54 ani, din municipiul Dr. Tr. Severin, care deţinea fără drept la locuinţă două arme letale.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor,, faptă prev. şi ped. de art. 342 C.P.

Moş prins cu puşcociul  în neregulă, neiertat  

Cu ocazia controlului efectuat la locuinţa lui P.M., de 82 ani, din comuna Brezniţa Motru, judeţul Mehedinţi, deţinător legal al unei arme letale cu alice calibrul 16 mm, s-a constatat că acesta nu respecta prevederile legale privind păstrarea în condiţii de securitate a armei şi muniţiei deţinute.Arma de vânătoare a fost ridicată, iar P.M., a fost sancţionat conform Legii 295/2004.

Percheţiţii, percheziţii

În ziua de 13.03.2014, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi Poliţia oraşului Strehaia, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Strehaia, au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor S.I., S.P., S.C. şi S.I., toţi din comuna Butoieşti, judeţul Mehedinţi, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor 4 drujbe, 5 securi precum şi cantitatea de 6 m.c material lemnos de esenţă cer,  pentru care  suspecţii nu deţineau documente de provenienţă.De asemenea a mai fost ridicat un tractor cât şi o căruţă aparţinând suspectului S.I. folosit de acesta la comiterea de infracţiuni silvice.Faţă de cei în cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi ultraj contra bunelor moravuri, fapte prev. şi ped. de art. 108 alin 1 lit. a din Legea 46/2008 , art. 335 alin 1 şi art. 375 din Codul Penal.

Prinşi cu pâinea în neregulă

În ziua de 14.03.2014, a fost identificat C.A., din Drobeta Turnu Severin, administrator al unei societăţi comerciale din Drobeta Turnu Severin, care, folosind autoutilitara proprietate personală, livra produse de panificaţie fără a fi însoţite de documentaţia prevăzută de lege.Societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform art.14 alin.1 lit.e din O.U.G. 12/2006, procedându-se la indisponibilizarea autoutilitarei.Totodată au fost confiscate produse de panificaţie (325 pâini şi 100 produse de patiserie) în valoare de 222 lei şi depuse în vederea valorificării la o societate de profil. La data de 14.03.2014, a fost depistat în trafic G. C., de 30 ani, din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism pe drumul public comunal, în localitatea Cerneţi, fară a poseda permis de conducere pentru nicio categorie, iar cu ocazia verificării documentelor autoturismului s-a constatat că autoturismul avea inspecţia tehnică periodică expirată.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin.1 din Codul Penal, totodată s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a lui G.C., conform prevederilor O.U.G. 195/2002, fiind reţinut certificatul de înmatriculare al autoturismului.
A declarat purtătorul de cuvânt al IPJMehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon

Politica