joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Căile nebănuite ale origami-ului şi fotbalului

Poate crea orice, poate reproduce chiar şi portrete. Pasiunea lui a devenit un mod de viaţă şi s-a dezvoltat rapid. În urmă cu opt luni, Şchiopulescu Claudiu Alexandru, un tânăr de doar 21 de ani, din Craiova,  a descoperit că un anumit tip de artă  îi poate trezi interese nebănuite până în acel moment.
Arta origami sau “modelajul’’ hârtiei a început să-i capteze atenţia din ce în ce mai mult şi să-l motiveze pe zi ce trece. Interesul pentru creaţiile origami a devenit atât de mare, încât tânărul s-a desprins pentru o bună perioadă de timp de tot ceea ce înseamnă viaţă cotidiană. Ieşirile cu prietenii nu-i mai trezeau niciun fel de interes sau plăcere, singurul lucru semnificativ pentru el fiind acela de a crea şi crea, şi crea…

Pasiunea mea s-a dezvoltat extrem de repede, în urmă cu opt luni de zile. Atunci am descoperit arta origami, care mi-a atras foarte mult atenţia. Am urmărit multe tutoriale despre aşa ceva, pe internet şi mi-am zis că este timpul să încerc şi eu, să văd ce pot realiza cu propriile mâini.
A povestit Claudiu Alexandru

O cobră, prima sa creaţie

Policlinica Buna Vestire Craiova

După numeroase filmuleţe vizionate pe internet şi după ample documentări legate de acest tip de artă, tânărul craiovean şi-a luat inima-n dinţi şi a început să lucreze la prima sa creaţie.  O cobră a marcat începutul carierei sale de artist, căci din mâinile sale ies adevărate opere de artă. Timp de o săptămână, Claudiu a muncit încontinuu, iar rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor.

Uşor, uşor am început să dezvolt primul meu proiect, care a constat în crearea unei cobre. Am muncit cam o săptămână la aceasta, din cauză că nu aveam, la acel moment, prea multă dexteritate. Nu a fost ceva original, dar arăta aproape perfect.
A relatat băiatul

Pasiunea, transformată într-un mod de viaţă

Rezultatul primei sale încercări l-a motivat şi mai mult pe Claudiu, care a început să ia din ce în ce mai serios această pasiune şi să o transforme într-un mod de viaţă.
Migala de care băiatul a dat dovadă, precum şi tactica foarte amănunţită de care a trebuit să ţină cont pe întreg parcursul ascensiunii sale, l-au ajutat să creeze obiecte care mai de care  interesante, reuşind chiar să trezească curiozitatea oamenilor. Nu de puţine ori, tânărul a primit diverse oferte pentru a-şi vinde creaţiile.

Printre primele mele creaţiile s-a numărat şi un hidroavion realizat în culorile tricolorului. Am avut nevoie de ceva mai mult timp pentru a-mi ieşi aşa cum trebuie, însă rezultatul a fost spectaculos, nu mă aşteptam să-mi iasă atât de bine. Culmea, am primit şi oferte de la oameni care au dorit să-mi cumpere creaţia.
A spus Claudiu

Ofertele au început să curgă pe bandă rulantă

Fie că sunt de dimensiuni mici, medii sau mari, obiectele create de tânărul craiovean fac furori printre prieteni şi iubitorii de artă.
Claudiu a reuşit să vândă anumite creaţii, în timp ce pe altele le-a oferit cadou.

Am creat diverse obiecte mai mici sau mai mari. Am realizat foarte multe, dar nu mai ştiu exact câte, deoarece am mai şi vândut din ele şi am făcut şi cadouri prietenilor apropiaţi.
A menţionat tânărul craiovean

Arta cere sacrificii

Toată această aventură a început din pură pasiune. Claudiu nu a beneficiat de ajutorul nimănui pe parcursul acestor luni. Pasiunea pentru artă l-a îndemnat să aibă răbdarea şi timpul necesar documentării şi descoperirii tuturor secretelor ce ţin de origami.

Nu m-a ajutat nimeni în tot acest timp. M-am documentat de pe internet, a fost o simplă întâmplare. Am zis să încerc şi eu.
A dezvăluit Claudiu

O nouă pasiune: crearea de obiecte din mărgele de plastic termoizolante

Cu toate că drumul său este în plină ascensiune, Claudiu a hotărât să se oprească din crearea acestor obiecte de tip origami, din cauză că timpul alocat acestei pasiuni era uriaş. Totodată, băiatul a descoperit că are o nouă pasiune: crearea de obiecte din mărgele de plastic termoizolante.

Nu cred că voi mai face origami, pentru că pierd mult timp şi îmi ia o veşnicie. Acum vreau să mă axez pe creaţiile din mărgele de plastic termoizolante, care se încălzesc cu fierul de călcat. Lucrez cu penseta la aceste mărgele. Din mărgele fac diverse tablouri. Îmi place mai mult această tehnică, deoarece nu-mi ocupă atât de mult timp şi îmi mai rămâne timp să mai interacţionez cu şi cu prietenii. Nu este nevoie să stau mereu în casă.
A specificat Claudiu

Din iubire, pentru Ştiinţa!

Ultima creaţie a tânărului, de tip origami, este cu totul şi cu totul specială.
Aceasta semnifică stema unei ,,mari iubiri’’, Claudiu fiind un suporter înfocat al celei mai iubite şi apreciate echipe de fotbal din Oltenia, Universitatea Craiova. Tabloul de tip origami prin care băiatul şi-a exprimat devotamentul faţă de unica echipă de fotbal a oltenilor de pretutindeni, reprezintă dovada că ,,Ştiinţa este numai una!’’, după cum el însuşi afirmă.

După această creaţie, nu o să mai urmeze altceva din hârtie. Sunt un mare fan al Ştiinţei. Lumea mă apreciază, iar acest tablou este dovada că Ştiinţa este numai una.
A spus băiatul

Muncă asiduă, pentru o creaţie de suflet

Claudiu a avut nevoie de trei luni şi jumătate pentru a finaliza cea mai de “suflet’’ şi totodată cea mai valoroasă şi importantă creaţie a sa.
Tabloul de tip origami care semnifică stema Universităţii Craiova s-a dovedit a fi un real succes. Tânărul ajunsese să doarmă doar câte patru, cinci ore pe noapte, fiind nerăbdător să vadă rezultatul final. 25.000 de triunghiuri de hârtie au fost folosite pentru ca această creaţie să fie perfectă.

În pragul sărbătorilor de iarnă m-am apucat să fac design-uri pentru tablouri cu Universitatea Craiova. Mă gândeam că un astfel de tablou va fi un real succes. Am lucrat trei luni şi jumătate, câte cinci, şase ore pe zi. Toată tehnica creării ţine de o procedură complexă: hârtia trebuie tăiată în mod egal, asamblată într-un anumit fel. Sentimentele care mă cuprindeau erau dintre cele mai diverse, iar nerăbdarea de a-l vedea finalizat, devenea nemărginită. Cât am lucrat la acest tablou m-am rupt de viaţa pe care o avusesem până în acel moment. Tot ce îmi doream era să văd rezultatul final. Dormeam doar câte patru, cinci ore pe noapte. Tabloul este făcut numai din hârtie. Simţeam cum ochii şi corpul nu-mi dădeau puterea să mai continui, însă nu m-am lăsat. Când, în sfârşit, a sosit ziua cea mare, nu mai puteam de fericire că am putut crea aşa ceva cu propriile mele mâini. Este unic. Nu am găsit ceva pe internet, atât de mare, din hârtie.
A dezvăluit tânărul artist

Visul tânărului- o expoziţie cu toate creaţiile sale

Visul lui Claudiu este ca pe viitor să poată avea o expoziţie a tuturor creaţiilor sale. Ofertele în ceea ce priveşte vânzarea tabloului nu au întârziat să apară. Prima dintre acestea a venit chiar din partea unui membru al galeriei Universităţii Craiova.

Mi-ar plăcea să am o expoziţie cu toate creaţiile mele. Pot crea orice, pot reproduce portrete. Totul este o pasiune pentru mine, nicidecum o modalitate de a mă îmbogăţi. Am primit câteva oferte până în acest moment, pentru a vinde tabloul cu stema echipei mele de suflet, dar nu sunt dispus să renunţ la el atât de uşor.
A explicat Claudiu

Politica