joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ADMINISTRATOR DE SOCIETATE COMERCIALĂ CERCETAT PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

Un bărbat este cercetat de poliţişti pentru că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, prejudiciul cauzat statului fiind de aproximativ 9.000.000 lei.
La data de 11 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 45 ani, din municipiul Slatina.

În fapt, acesta este suspectat că, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, având ca obiect de activitate construcţiile şi intermedierea în comerţul cu diverse, din municipiul Slatina, în anul 2012, ar fi omis să evidenţieze în parte venituri de aproximativ 620 000 de lei şi ar fi înregistrat în documentele contabile cheltuieli de aproximativ 36 000 000 de lei, care nu au la bază operaţiuni reale.
Prejudiciul estimat de către organele de control fiscal din cadrul Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt şi confirmat prin expertiza fiscală, cauzat de bărbat prin activitatea infracţională, este de 8 720 000 de lei.
 Azi, 12 martie a.c., Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”.

IPJ OLT

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica