vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM mai aproape de retrogradare decât de turneul «7-9»

După înfrângerea de la CSM Bucureşti, în urma unui meci bun al oaspetelor, SCM Craiova se află într-o situaţie nu tocmai plăcută. Rezultatele negative din retur, cumulate cu punctul minus “obţinut” după ce reprezentanta Băniei a fost penalizată la partida cu Baia-Mare, au făcut ca zestrea de puncte din clasament să scadă.
Cu o etapă înaintea finalizării sezonului regulat, SCM Craiova se află pe locul nouă, cu 19 puncte în drept. În partea superioară a clasamentului se află Cetate Deva, echipă care are 24 de puncte şi, cu alte cuvinte, nu mai poate fi ajunsă din urmă chiar dacă se va câştiga ultima etapă, cea de sâmbătă. Fiori reci trec prin handbaliste atunci când văd partea de jos a clasamentului. Şi asta pentru că Neptun Constanţa s-a apropiat periculos, având acum 17 puncte în clasamentul la zi al Ligii Naţionale.

Calcule şi iar calcule

Având drept punct de plecare această realitate încep calculele pentru ultima etapă a sezonului regulat. SCM Craiova are meci acasă cu HCM Roman.
Pentru a scăpa de emoţiile unui nedorit loc 10 în clasament, echipa pregătită de Carmen Amariei trebuie să bată Romanul. Având în portofoliul o victorie în tur, pare că există şanse să şi reuşească acest lucru.
De atunci însă mult timp a trecut şi multe s-au întâmplat iar evoluţiile echipei, cu excepţia meciului de la CSM Bucureşti, nu au fost deloc convingătoare. Există şi o stare de tensiune în lot, mai multe jucătoare plângându-se că atmosfera nu este cea dorită şi că situaţia are un singur vinovat: echipa. De asemenea se vorbeşte de tratarea diferenţiată, fiind jucătoare care au un regim “special”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă aceste lucruri sunt sau nu adevărate o ştiu doar cei implicaţi la nivelul echipei şi, fără a da crezare clevetitorilor, ne oprim asupra realităţii: clasamentul. Ţinând cont de toate acestea nu se poate spune că SCM porneşte cu prima şansă în faţa celor de la Roman. Mai mult, formaţia moldavă vine la Craiova pentru cele trei puncte, fiind interesată de obţinerea locului al treilea în sezonul regulat. Dacă vrea să spere la această poziţie, Romanul nu-şi permite paşi greşiţi la Craiova.
HCM are şansa ei la locul trei dacă bate în Bănie iar Dunărea Brăila este învinsă acasă de Baia Mare. Scenariul care cuprinde înfrângerea în meciul de sâmbătă este echivalent cu un dezastru pentru SCM Craiova. Şi asta pentru că, o înfrângere a SCM acasă şi un rezultat pozitiv al celor de la Neptun Constanţa, pe teren propriu cu CSM Ploişeti, urcă echipa de la mare pe locul nouă.
Ceea ce înseamnă că SCM ar urma să joace două din cele trei meciuri ale primei faze a play-out-ului la Constanţa. Finalul… SCM Craiova ar merge la turnul de evitare a retrogradării cu, cel mai probabil, CSM Ploieşti şi CSM Rm. Vâlcea.

Vorbe, şoapte, şuşoteli

Referitor la situaţia echipei se mai vorbeşte de două lucruri. Unul ţine de faptul că ar exista o soluţie pentru a nu se ajunge într-o situaţie limită.
Aceasta ţine de faptul că astăzi, la sediul FRH, acolo unde are loc o întâlnire a oficialilor cluburilor din Ligă cu mai marii federaţiei pentru tragerea la sorţi a Cupei României dar şi altele, s-ar propune ca de anul viitor Liga Naţională să aibă 14 echipe, după cum s-a întâmplat la masculin.  Acest lucru nu este deloc sigur însă, mai multe formaţii nefiind de acord cu acest lucru. Ce se va întâmpla va fi lămurit undeva în jurul prânzului.

Altfel, despre situaţia băncii tehnice tot mai des se vorbeşte despre faptul că există un contract bine făcut între antrenor şi club iar decizia de a o demite pe Amariei ar costa ceva structura sportivă patronată de Primărie. Se vorbeşte de vreo zece mii de euro, sumă pe care nu o iau toţi antrenorii secunzi de la club pe parcursul unui an sau banca tehnică de la volei şi baschet în acelaşi interval de timp.
Ce logică există în astfel de discuţii nu ştim dar se lasă loc la interpretări. Craiova s-ar afla într-o situaţie de genul “şi bătută şi cu banii luaţi”!

Politica