vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Calafatului, luat în «cătarea» DNA

Edilul Calafatului, Mircea Guţă (foto stânga), ar putea răspunde penal pentru presupuse fapte de corupţie, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat  constituirea unui dosar penal.
Sunt vizate mai multe achiziţii publice pe care municipalitatea calafeteană le-ar fi făcut cu mai multe societăţi comerciale din localitatea olteană Drăgăneşti.

Staţii de autobuz, cloramină sau coşuri şi pubele pentru gunoi a achiziţionat municipalitatea calafeteană în anul 2010. Nimic nefiresc până aici, numai că, după ce în mediul virtual s-au afişat câteva facturi, s-a declanşat şi scandalul. Spre exemplu, 100 de lei noi a plătit Primăria Calafat pentru un kilogram de cloramină. Dar nu a cumpărat un kilogram, ci aproape o tonă. Alte achiziţii publice au însemnat coşuri şi pubele pentru gunoi, la preţuri de cel puţin 10 ori mai mari, staţii de autobuz sau materiale pentru pichete PSI.
Cum spuneam mai sus, firmele care au furnizat produsele nu sunt nicidecum producători şi doar intermediari. Multe dintre ele ar avea legătură directă cu Sandu Anghel, mult mai cunoscut ca Bercea Mondialu’.

Am solicitat DNA un răspuns oficial vizavi de situaţia de la Calafat

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca urmare a sesizărilor având ca obiect aspectele menţionate de dvs în solicitare, s-a constituit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează acte de urmărire penală, raportat la suspiciuni de fapte de corupţie şi conexe infracţiunilor de corupţie.
Ne-a transmis biroul de presă al DNA

Contactat telefonic, primarul Mircea Guţă a confirmat existenţa unui dosar de cercetare dar a spus că nimic din ceea ce se spune din 2010 nu este real.

Nu există nicio relaţie a Calafatului cu acest Bercea. Există un dosar de cercetare la DNA. Sunt şi eu reclamat, dar ceea ce spun ei nu este real. Dosarul este în cercetare şi se va merge în instanţă. Reclamaţiile s-au făcut în anul 2010. Sunt sute de martori care vor fi audiaţi.
A declarat primarul Mircea Guţă

Sâmbătă, cotidianul Evenimentul Zilei a prezentat un material amplu legat de dosarul deschis de DNA pe numele lui Mircea Guţă. De asemenea, presa regională  din Oltenia a mai scris despre “războiul facturilor astronomice” care sunt înregistrate în contabilitatea Primăriei Calafat.(vezi foto)

Politica