joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olteni de bronz

La competiţia de la malul Dunării au participat 188 de judoka, de la 50 de cluburi, iar CSU Craiova a izbutit două medalii de bronz, prin Amalia Doană (48 kg) şi Florentina Văcaru (70 kg).
Tot la 48 de kg, Theodora Bleaju şi Claudia Alexandra Ganea s-au clasat pe locul al V-lea, respectiv al VII-lea. Cele două medalii au plasat clubul oltean pe locul 16 în clasamentul general. La masculin, Cătălin Dobre (66 kg) a adus bronzul pentru CSS Slatina. În clasamentul general s-a impus CSM Liberty Oradea, cu 5 medalii de aur, trei de argint şi trei de bronz.

Paraschiv a ratat podiumul

CSM Drobeta a avut-o în concurs doar pe Maria Paraschiv (78 kg), iar judoka originară din Focşani s-a clasat pe locul al V-lea, din opt participante. În 2013, sportiva pregătită, de doi ani, de Gicu Vasilan obţinuse bronzul la Naţionalele de Tineret, desfăşurate tot în Polivalenta severineană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Maria a greşit în primul meci. A nimerit într-o grupă grea şi a luptat cu o sportivă cu trei ani mai mare ca ea.
A explicat antrenorul severinean Gică Vasilan

De la CCE Strehaia, Nicu Speriuş şi Bogdan Vulsănescu s-au clasat pe locul al IX-lea la 60 kg, categorie la care au participat 25 de judoka. Mai mici de vârstă, cei doi strehăieni vor concura la sfârşitul săptămânii la etapa zonală a Campionatului Naţional de Juniori (U21).
La Naţionalele de Tineret, Mehedinţiul a mai fost reprezentat de arbitrii Ion Lotoroşanu, Ilie Gîdea, Dorin Vasilan, Jeni Poiană, Lorena Poiană şi Daniela Mutu.

Mehedinţiul a calificat 8 copii în finală

Tot la malul Dunării a avut loc şi etapa de zonă a Campionatului Naţional de judo pentru Copii (U16), cu participarea a 80 de sportivi, din regiunea Olteniei. Organizator, CSM Drobeta i-a avut câştigători pe Ana Maria Stroe (36 kg), Andreea Borontiş (48 kg), Anda Vâlvoi (57 kg) şi Costel Untaru (46 kg), iar Adrian Argint (50 kg) s-a calificat de pe locul al III-lea în finala de la Oneşti.

Toţi cei cinci sportivi s-au calificat în finala care va avea loc pe 4-6 aprilie. Sperăm ca la Oneşti să luăm vreo două medalii.
A spus Vasilan

De la CCE Strehaia, Petruţa Ilcău (44 kg) s-a clasat pe locul secund, iar Panagiotis Pîslea (42 kg) şi Mădălin Petrişor (46 kg) au prins ultimul loc calificabil. Sorin Alex Brebinaru (55 kg) a încheiat concursul pe cinci şi a ratat calificarea în finală. Am calificat trei copii şi sper într-o medalie la Oneşti.
A precizat antrenorul strehăian Ilie Gîdea

––

Rezultate craiova

CSM Craiova a calificat cinci sportivi în finala U16

Toţi cei cinci judocani ai clubului craiovean ce au participat vineri la zona Campionatului Naţional U16, găzduită de Drobeta Turnu-Severin, au obţinut avizul pentru prezenţa în finala întrecerii naţionale. Astfel, Veghea Nicoleta(locul I – 63 kg), Băran Cristina(locul I – 52 kg), Buşu Mădălin(locul II – 46 kg), Udrea Alberto(locul II – 55 kg) şi Purece Adrian(locul II – 66 kg) şi-au asigurat prezenţa în ultimul act al întrecerii naţionale. În afara celor amintiţi, Craiova va mai fi reprezentată la finala Campioantului Naţional U16 de alţi 15 judocani, de la LPS Petrache Trişcu şi CSU Craiova. (C. L.)

Politica