sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acuzaţii de delapidare. Prejudiciul se ridică la 20 milioane de lei

Două femei din Vâlcea sunt acuzate că au furat banii clienţilor unei firme de brokeraj. Alături de ele este cercetat şi un bărbat din Bucureşti. Procurorii DIICOT au făcut ieri 10 percheziţii în urma plâgerilor depuse de zeci de clienţi ai firmei de brokeraj Harinvest. În noiembrie anul trecut oamenii au constatat că nu îşi mai pot retrage nici acţiunile, nici banii de la firma respectivă.

Eu am pierdut 3 miliarde de lei vechi, iar toată frauda e undeva la 4 milioane de euro. A fost un furt ordinar, s-a umblat cu gestiune falsă. Când întrebam de bani, ne minţeau că sunt la BCR.
Spune unul dintre păgubiţi

Potrivit procurorilor prejudicial cauzat se ridică la peste 20 de milioane de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 7 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Vâlcea, de la B.C.C.O. Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea au organizat o acţiune în vederea depistării mai multor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economico-financiare şi pentru completarea probatoriului administrat. Astfel, au fost efectuate 10 percheziţii, 3 în municipiul Bucureşti şi 7 în municipiul Râmnicu Vâlcea, la locuinţele persoanelor bănuite, la sediul unei societăţi comerciale şi la administratorii societăţii. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii şi procurorii au ridicat în vederea confiscării 24 de hard-disk-uri, 6 laptopuri, 13 stick-uri, 101 suporţi optici, documente,  61.590 de euro, 1.455 de dolari şi  27.500 de lei. Din cercetările efectuate de poliţişti şi procurori a reieşit că o femeie, de 45 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în calitate de agent de tranzacţionare pe piaţa de capital, ar fi vândut şi folosit, fără acordul prealabil al clienţilor societăţii, toate acţiunile şi banii pe care aceştia le deţineau în portofolii.  Banii obţinuţi din vânzarea acţiunilor respective ar fi fost folosiţi de aceasta în interes propriu pentru a-şi acoperi debitele aferente altor tranzacţii. În activitatea infracţională, ar fi fost sprijinită de o altă femeie, de 47 de ani, din oraşul Călimăneşti, şi de un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Bucureşti.
DIICOT

Cei trei sunt acuzaţi de manipulare a pieţei de capital, furt, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Faţă de una din persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara, iar faţă de o alta a fost dispusă măsura controlului judiciar. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.. La acţiune au participat şi jandarmi. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
DIICOT

–––

Descinderi şi la Slatina

Procurorii DIICOT au făcut ieri zeci de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Vizată a fost şi firma Utalim din Slatina, fostă întreprindere de utilaj alimentar.
În total, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat 65 percheziţii domiciliare.  
Acţiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 20 de persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă, că membrii grupării infracţionale organizate, structurată pe mai multe paliere,  au creat un circuit financiar prin care 120 de societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate facturi fictive, beneficiind de reduceri importante de impozit  pe profit şi TVA, ca urmare a interpunerii frauduloase  în activitatea comercială derulată, a unui număr de 30 de firme fantomă. Astfel, o parte din membrii grupării deschideau conturi personale şi acceptau  ca sumele provenite din infracţiuni să fie transferate în conturile respective, acestea fiind retrase ulterior şi predate  altor membrii ai grupului, fiind astfel ascunsă originea ilicită a sumelor. Ulterior, o parte dintre societăţile comerciale de tip fantomă erau radiate în scopul ascunderii originii activităţilor infracţionale şi în acelaşi timp fie erau  înfiinţate societăţi de tip fantomă, noi, fie erau cesionate părţi sociale ale unor societăţi comerciale deja înfiinţate care erau transformate apoi în societăţi comerciale de tip fantomă.
DIICOT

Prejudiciul creat bugetului de stat este de aproximativ 100 milioane lei. 20 de persoane vor fi audiat în acest caz.

Politica