joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Universitatea a revenit cu o remiză albă

Universitatea Craiova a vrut mult la Severin, dar a reuşit puţin. În faţa a 1000 de spectatori, echipa antrenată de Dragoş Bon şi-a creat puţine ocazii de gol,  irosite de jucătorii din atac. Adversara, FC Bihor, a fost periculoasă în două rânduri, momente în care a ieşit la rampă Dumitru Hotoboc, de departe cel mai bun jucător al echipei. S-a terminat 0-0, un rezultat care nu mulţumeşte în niciun caz pe Universitatea Craiova.
Aproximativ 1000 de spectatori au venit la Severin, pentru a vedea la lucru Universitatea Craiova, în prima partidă oficială a anului. Bihorenii au început tare jocul, la propriu, primul cartonaş galben fiind arătat în minutul 2 al partidei, lui  Lukacs, după un fault făcut asupra lui Sorin Buşu. În minutul 21, Bihorul are o mare ocazie de a deschide scorul, însă Hotoboc este providenţial la “şutul-scăriţă” al lui Has, şi respinge salvator peste poartă.  
Prima oportunitate clară a Universităţii de a marca se consemnează în minutul 31atunci când Bălan intră în careu însă din opt metri, trage mult peste poartă, spre disperarea publicului. În minutul 36, după o lovitură de colţ bătută de Vasile Gheorghe, mingea este lovită de Săceanu însă se loveşte nefericit tot de jucătorii “alb-albaştrii”.

Repriza a doua începe cu Universitatea atacând furibund, şi FC Bihor apărându-se cu îndârjire. Vasile Gheorghe şutează puternic din 25 de metri, în minutul 62, dar balonul trece puţin peste poartă.  Oaspeţii rămân în 10, după eliminarea lui Achim, care primeşte al doilea cartonaş galben.
Craiova continuă să atace, iar noul intrat, Roman are şi el o ocazie, însă şutul său este reţinut de Smaranda. FC Bihor mizează încă o dată pe contraatac, iar Milică Hotoboc intervine din nou salvator la Pop,  rămas singur cu acesta, în 16 metri.
Până la fluierul de final Universitatea Craiova a forţat marcarea golului izbăvitor, însă apărarea bihoreană a fost de fiecare dată la post, aşa că partida s-a încheiat indecis.
Pentru Universitatea Craiova urmează acum o partidă dificilă, la Vâlcea, împotriva liderului seriei, CSM.

Napoli, ovaţionat de spectatori

Policlinica Buna Vestire Craiova

În tribunele Municipalului severinean s-a aflat şi antrenorul Nicolo Napoli, acest fiind ovaţionat la scenă deschisă de spectatorii prezenţi la meci. Napoli nu a făcut însă nicio declaraţie de presă, mulţumindu-se să privească partida, fără a comenta în vreun fel rezultatul de egalitate.
La conferinţa de presă, antrenorul oaspeţilor, Alexandru Pelici, a felicitat Universitatea Craiova.

Am întâlnit o echipă care merită tot respectul şi admiraţia noastră, au jucat în teren pentru ardoarea şi îndârjirea cu care au jucat, pentru ambiţia de care dau dovadă şi apără numele unei echipe mari. Noi am vrut să câştigăm astăzi, până la urmă sunt mulţumit cu rezultatul de egalitate, pentru noi este un punct scos în deplasare la o echipă din top 6.
A declarat Pelici

De cealaltă parte, Dragoş Bon a precizat că rezultatul este unul normal după perioada de pregătire scurtă şi desfăşurată în condiţii improprii, dar că în perioada următoare echipa va creşte.

Am aşteptat cu nerăbdare această partidă, pentru că pauza noastră a fost prelungită. Ne aşteptam să fie un meci dificil, am întâlnit o echipă bine organizată, disciplinată, care dezvoltă foarte bine jocul pe contraatac. Felicit băieţii pentru efortul pe care l-au depus, este greu să joci după trei luni şi ceva, se simte. Ştiţi foarte bine, cu toţii, problemele pe care le-am avut. Dar eu spun că în perioada care vine se va regla din mers această problemă. Băieţii au dat dovadă de determinare, de spirit de echipă, de sacrificiu. Normal, noi am pierdut două puncte acasă. Însă, sunt convins că vom creşte de la joc la joc. Echipa e obişnuită să joace cu aportul publicului în spate (n.r. referitor la absenţa membrilor Peluza Sud), dar celor care au fost astăzi la Severin, vreau să le mulţumesc că au fost alături de noi. Eu ştiu că publicul oltean e un public pretenţios şi tocmai de aceea îi rog pe suporteri să aibă răbdare cu echipa. Le mulţumesc suporterilor care au fost alături de noi, le promitem că o să ne străduim să creştem de la joc la joc.
A spus tehnicianul Universităţii

Asta e la fotbal, gândiţi-vă că este primul nostru joc, oricum băieţii s-au prezentat foarte bine în raport cu situaţia lor. Astăzi nu am fost decât la 50% din capacitatea noastră. Important este să obţinem puncte la meciul următor, de la Vâlcea, este un meci foarte  greu şi important în ecuaţia calificărilor în play-off, dar mai ales în ecuaţia promovării.
Adrian Mititelu

Politica