miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sportivii CSM Craiova concurează la Severin şi Târgu Jiu

Cinci dintre judocanii legitimaţi la CSM Craiova vor lua parte vineri şi sâmbătă la două concursuri găzduite de sala polivalentă din Drobeta Turnu-Severin, zona Campionatului Naţional U16, respectiv finala Campionatului Naţional U23. Băran Cristiana (52 kg), Veghea Nicoleta (+70 kg), Busu Mădălin (46 kg) şi Udrea Alberto (55 kg) se vor încumeta vineri la obţinerea calificării în ultimul act al întrecerii naţionale U16, pentru îndeplinirea acestui obiectiv fiind necesară o prezenţă în semifinale. Etapa de zonă va aduna la linia de start sportivi din toate judeţele Olteniei.

La campionatul naţional U23 vor participa din partea CSM Craiova, Ciobanu Delia (63 kg) şi Veghea Nicoleta (78 kg), sportive ce au o vârstă mai mică faţă de categoria propriu-zisă şi vor concura doar pentru sporirea experienţei. Forţele se vor aduna pentru runda de zonă U16, unde antrenorul secţiei de judo a CSM Craiova consideră că nu vor fi probleme în privinţa calificării.

Obiectivele concrete vor fi la etapa de zonă U16, unde eu cred că se vor califica în finală toţi patru, deoarece la U23 luptătoarele care vor participa sunt mai mici ca vârstă.
A declarat Nicola Adrian, antrenorul secţiei de judo a CSM Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipa de cadete se gândeşte la titlul naţional  

De cealaltă parte, echipa de cadete la lupte libere se va alinia în acest sfârşit de săptămână la startul celei de a doua etape a Campionatului Naţinonal Individual(calificări) şi pe echipe, categoria cadeţi, ce se va desfăşura între 7 şi 9 martie la Târgu-Jiu.  
Pentru clubul din Bănie vor puncta la proba pe echipe următoarele sportive: Priceputu Ştefania (40 kg), Breazu Denisa (43 kg), Pintilie Cristina (46 kg), Bărbulescu Mihaela (46 kg), Vârban Daniela (49 kg), Corzaru Maria (52 kg), Enache Ana-Maria (56 kg), Anghel Alexandra (60 kg), Iva Mădălina (65 kg), Niţu Larisa (70 kg), Rusteac Cristina (49kg).

Obiectivul echipei de cadete va fi acumularea unui punctaj cât mai consistent, care să o propulseze pe prima poziţie a ierarhiei.

Anul acesta avem mari şanse să câştigăm titlul naţional la proba pe echipe la cadete şi pentru acest lucru trebuie să ne pregătim din timp. La Târgu-Jiu sunt sigur că putem repeta rezultatul de la Târgu-Mureş şi să ne clasăm pe prima treaptă a podiumului, pentru asta vor trage luptătoarele. Este un obiectiv realizabil.
A declarat Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte de la CSM Craiova

Ultima etapă din cadrul campionatului naţional de echipe, categoria cadeţi, se va consuma în luna octombrie, la Constanţa, urmând ca pe 14-15 noiembrie Craiova să fie gazda finalei competiţiei amintite.

Politica