miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rămâne în arest

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au menţinut, miercuri, 5 martie a.c., arestarea preventivă a lui Cristian Ţănăcui, din comuna doljeană Daneţi, tânărul care a ajuns după gratii încercând să-l mituiască cu 50 de euro pe un ofiţer al Secţiei Rurale Nr. 12 Daneţi.
Poliţistul l-a prins fără permis la volan, i-a făcut dosar, dar pentru că era deja condamnat cu suspendare, tânărul a încercat, cu bani, să-l facă pe poliţist să uite de dosar. N-a reuşit pentru că ofiţerul l-a denunţat, iar la sfârşitul lui ianuarie a fost condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu executare pentru dare de mită. Acum se judecă apelul, iar decizia pe care o va lua Curtea de Apel Craiova în acest caz va fi definitivă.

Miercuri, 5 martie a.c., a fost primul termen de judecată al apelului declarat de Cristian Ţănăcui, de 20 de ani, din comuna Daneţi, dar şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj împotriva sentinţei penale din 27 ianuarie 2014 prin care tânărul a fost condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu executare pentru dare de mită. Curtea de Apel Craiova a menţinut arestarea preventivă a doljeanului, care este după gratii de pe 12 noiembrie 2013, când a fost prins în flagrant cu şpaga de 50 de euro, şi a stabilit următorul termen de judecată pe 21 martie a.c.

Cristian Ţănăcui a ajuns în arest după ce a fost denunţat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj de ofiţerul pe care încerca să-l „cumpere” cu 50 de euro. După cum declarau reprezentanţii IPJ Dolj, pe 8 noiembrie 2013, tânărul a fost depistat de poliţiştii din comuna Daneţi în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
I s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere fără permis, însă tânărul l-a tot rugat pe ofiţerul care efectua cercetările să se înţeleagă, spunându-i că este dispus să plătească pentru a scăpa de dosar.
Tânărul avea tot interesul să scape, deoarece în februarie 2013 fusese condamnat printr-o hotărâre rămasă definitivă la 8 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de 2 ani şi 8 luni pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. Ofiţerul şi-a anunţat superiorii că este rugat cu bani, a depus un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj s-a pus la punct flagrantul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cristian Ţănăcui s-a prezentat la sediul Secţiei de Poliţie Rurală Daneţi pe 12 noiembrie, i-a pus pe birou  ofiţerului Bogdan Gheonea suma de 50 euro pentru a nu promova dosarul unităţii de parchet competente, fiind imediat prins şi dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost reţinut, apoi arestat conform deciziei Tribunalului Dolj. În decembrie 2013 a fost trimis în judecată pentru dare de mită, iar la sfârşitul lui ianuarie 2014 a fost pronunţată sentinţa în dosar. A primit un an pentru dare de mită, dar judecătorii i-au adăugat şi pedeapsa de 8 luni primită anterior pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, aşa că a rezultat, în final, 1 an şi 8 luni de închisoare cu executare.

Condamnă pe inculpatul Ţănăcui Cristian la pedeapsa închisorii de 1 an. În baza art.86 alin.2 din OUG 195/2002 cu aplic. art.37 lit.a C.p.şi art.3201 alin.1-4 şi alin.7 C.p.p. Condamnă pe inculpatul Ţănăcui Cristian la pedeapsa închisorii de 6 luni. În baza art.33 lit.a- 34 alin.1 lit.a C.p. Inculpatul Ţănăcui Cristian va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an închisoare. În baza art.864 C.p. rap.la art.83 C.pen. Revocă beneficiul suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru pedeapsa de 8 luni închisoare aplicată prin s.p.380/05.02.2013 a Judecătoriei Craiova, definitivă prin nerecurare la data de 19.02.2013, pedeapsă ce se va adăuga, în cumul aritmetic, la pedeapsa rezultantă aplicată prin prezenta sentinţă, urmând ca în final inculpatul Ţănăcui Cristian să execute 1 an şi 8 luni închisoare. Aplică prevederile art.64 lit.a teza a II-a, lit.b C.pen. pe perioada prev. de art.71 alin.2 C.p. În baza art.88 C.p. rap.la art.350 alin.1 C.p.p. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestării preventive de la 12.11.2013 la zi şi menţine starea de arest a inculpatului Ţănăcui Cristian. În baza art.19 din Legea nr.78/2000, cu modificările ulterioare confiscă de la inculpatul Ţănăcui Cristian o bancnotă de 50 euro, cu seria V 42488986477. În baza art.191 C.p.p. Obligă inculpatul Ţănăcui Cristian la plata sumei de 2.100 lei cheltuieli judiciare, sumă ce a fost avansată de stat pentru urmărirea penală şi instanţă. Cu apel. Pronunţată în şedinţa publică din 27.01.2014.
Se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj

Politica