miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încep lucrările la parcarea subterană a Craiovei

Municipalitatea a anunţat că a semnat contractul de începere a lucrărilor la parcarea subterană de la Teatrul Naţional. Aceasta ar urma să fie gata peste 18 luni, iar valoarea proiectului se ridică la aproape 50 de milioane de lei. Antreprenorul general al lucrării este acelaşi care a realizat şi pasajul subteran al Craiovei. Şi cum pasajul a fost finalizat înainte de termen, putem spera că şi parcarea va fi realizată mai repede.

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, şi reprezentanţii societăţii Mitliv SRL Craiova au semnat azi, 6 martie, contractul de începere a lucrărilor la Parcarea Subterană din zona Teatrului Naţional “Marin Sorescu” Craiova. Proiectul are o valoare de 48.833.976,20 lei (inclusiv TVA) şi are termen de execuţie de 18 luni. Lucrările vor fi efectuate de Asocierea S.C. Mitliv S.R.L, S.C. Polystart Impex S.R.L şi  Habau Construcţii S.R.L, cu lider de asociere S.C. Mitliv S.R.L. Craiova.
Au transmis reprezentanţii primăriei într-un comunicat de presă

Odată finalizată, parcare va dispune de 619 locuri, din care 586 pentru autoturisme şi 33 pentru motociclete. În plus vor fi instalate prize pentru autoturismele electrice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru încurajarea utilizării autovehiculelor electrice şi pentru reducerea poluării datorate traficului rutier, se vor instala prize electrice pentru încărcarea autoturismelor care funcţionează pe acumulatori pentru 240 de locuri de parcare. Parcarea va fi pe două niveluri şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 17.332 mp.
Primăria Craiova

La suprafaţă vor fi realizate alei pietonale, se va planta gazon şi plante decorative.

Amenajările exterioare cuprind lucrări de amenajare a terenului, săpătură, umplutură, compactare. Amenajarea peisagistică va avea în vedere crearea spaţiilor verzi care să pună în valoare amplasamentul Teatrului Naţional Marin Sorescu. Pentru aceasta se vor realiza alei pietonale, trotuare şi acces carosabil, se va planta gazon, plante decorative, arbuşti şi arbori. De asemenea, parcarea va fi dotată cu sistem de detecţie şi alarmare la depăşirea concentraţiei de monoxid de carbon, cu sistem de detecţie şi avertizare la efracţie, care va asigura protejarea spaţiilor importante din parcare contra pătrunderii persoanelor neautorizate, şi va avea sistem de sonorizare şi alarmare, care realizează transmiterea de mesaje sonore destinate evacuării unor zone şi dirijării personalului către căile de evacuare posibile.
Se mai arată în comunicatul semnat de Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Craiova

Politica