vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baschetbaliştii joacă acasă cu un adversar slab

După meciul ratat în Liga Balcanică împotriva celor de la BC Balkan Botevgrad, baschetbaliştii craioveni vor juca acasă în campionat. Finalul săptămânii prinde echipa din Bănie în Polivalentă acolo unde va evolua, sâmbătă de la ora 19.00, împotriva celor de la Concordia Chiajna.
Nu sunt multe de spus despre acest meci fiind de aşteptat un galop de sănătate al gazdelor pentru că cele două loturi nu se pot compara. Poate fi un meci care să mai ridice moralul puţin şifonat al oltenilor care au pierdut din nou un meci avut în mână.
Reamintim că echipa bulgară BC Balkan a învins miercuri seara la Craiova cu 96-91 după ce înaintea sfertului patru, oltenii au avut un avantaj de 11 puncte. Bulgarii au trecut pe tabelă numai puţin de 37 de puncte în ultimul sfert, mai mult decât în cel de-al doilea şi al treilea la un loc.

Vreau să-mi felicit echipa, băieţii au făcut tot ce le-a stat în putinţă să câştige, de asemenea mulţumesc şi publicului care a venit la sală. Ştiam că Balkan este o echipă rapidă pe pătrundere şi precisă la aruncări, ne-au omorât cu ruperile de ritm şi coşurile din afara semicercului. Martin Marinov a câştigat meciul pentru oaspeţi, a înscris câteva coşuri de trei puncte în momente cruciale. Balkan a fost rapidă pe tranziţie, de aceea am decis să folosesc un alt jucător pe poziţia 4.
A declarat după meci Milan Nisic, cel care ştie tot dar căruia, din nu se ştie ce motive, nu-i iese mai nimic

Ne ferim de alte comentarii deocamdată. Probabil că se aşteaptă ajungerea într-o situaţie limită, şi nu e departe, pentru a se vedea evidenţa. Sau poate că sunt lucruri care ne scapă şi Nisic are alte priorităţi la echipă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSM, un adversar de temut

Handbalistele de la SCM vor juca la finalul săptămânii, mai precis duminică, în capitală. Trupa craioveană va face deplasarea pentru un meci cu CSM Bucureşti, formaţie care a avut evoluţii în ascensiune în ultima perioadă şi care are drept ţintă play-off-ul.
Fără nici o grijă, pentru că nu mai au la ce să spere în clasament, oltencele ar trebui să facă o partidă bună. Ar fi prima dintr-o serie de meciuri ratate încununate de tot felul de prostii organizatorice. Nu va fi uşor, dar dacă se vrea demonstrarea faptului că la echipă se lucrează profesionist şi investiţiile făcute din vară până acum nu au fost ratate, după cum arată locul în clasament în prezent, atunci se joacă.

Până la urmă nu poţi trăi tot campionatul din două partide: cea cu Baia-Mare din deplasare şi cea de la Roman. Amariei va avea ca adversar pe banca tehnică un produs al şcolii de handbal nordic, aşa că este de aşteptat să-i ghicească acţiunile tactice preferate.
Altfel, antrenamentele din ultima perioadă ale echipei din Bănie au decurs normal, echipa beneficiind în continuare de cele mai bune condiţii de pregătire şi, după cum spunea chiar primarul Craiovei, financiare. Din acest punct de vedere poate nu ar fi rău ca doamna Primar să-şi aducă aminte că echipa are cel de-al treilea buget din Ligă şi să ceară totuşi nişte explicaţii mai ample, pentru că de demisii nu mai poate fi vorba şi nici nu mai au rost.

Chiar ne-am face de râsul României cu astfel de chestiuni: într-o zi îi dăm afară, în alta îi lăsăm pe loc şi după o alta să luăm o decizie care să contravină ultimei. Dacă asta se vrea, aşa să se meargă înainte! Publicul este cel care va da măsura activităţii la echipă. Bine, care o mai veni că şi aşa sala e goală.
Este clar că postările pe Facebook nu i-au aparţinut doamnei Primar pentru că altfel este greu de crezut că nu s-ar fi ţinut de cuvânt. În altă ordine de idei, echipa feminină de volei de la SCM “U” va juca, sâmbătă, în prima fază a play-off-ului, la Lugoj.

Politica