marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CN «Fraţii Buzeşti», excelenţă şi în sport

Activitatea de înaltă ţinută academică desfăşurată la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova este completată de rezultate de excepţie şi în cea sportivă. Motiv de mândrie pentru conducerea şcolii, director profesor Zamfirică Petrescu, de altfel un susţinător al oricărui domeniu în care se doreşte a se face performanţă. Chiar la Craiova, elevii de gimnaziu de la “Buzeşti” au reuşit calificarea la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la baschet masculin (3-6 aprilie, Târgovişte), reprezentaţii Băniei câştigând toate meciurile jucate. Astfel, elevii profesorului Ana Maria Szucs au trecut rând pe rând de reprezentantele Gorjului, scor  54-17, Oltului (scor 56-36) şi Argeşului, ultima învinsă cu  scorul de 33-26.

În primul rând doresc să spun că sunt mândră de aceşti copii care încă de la o vârstă fragedă au înţeles cât de mult înseamnă să faci parte dintr-o echipă şi care ştiu cu adevărat să pună în practică ceea ce alţii numesc altruism sau camaraderie. Din punctul nostru de vedere a fost un turneu dificil, mai ales că am jucat împotriva campioanei en-titre, reprezentanta Gorjului, pe care am avut ocazia să o întâlnim şi anul trecut. Vă daţi seama câtă satisfacţie pentru copiii noştri, să învingă echipa campioană. Şi încă la un scor drastic. Următoarele meciuri au fost la fel de dificile, adversarele noastre fiind extrem de motivate, mai ales că echipa din Piteşti avea şanse egale de calificare la faza finală, obţinând şi ei victoria în faţa echipei din Tg. Jiu. Prin concentrare şi mobilizare am reuşit însă victorii şi cu celelalte două echipe, din Piteşti respectiv Caracal, obţinând o calificare, zic eu, meritată.
A comentat rezultatul profesorul Ana Maria Szucs

Vor un rezultat bun şi la finală

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi pentru ultimul act al întrecerii naţionale de baschet rezervată elevilor de gimnaziu există ambiţii mari. Băieţii de la “Buzeşti” vor să ajungă cât mai sus şi, de ce nu, să vină acasă cu  o medalie. “Urmează ultimul act al competiţiei, unde sunt calificate cele mai bune opt echipe din România, la această categorie de vârstă. Ţinând cont de experienţa acumulată, mergem la Târgovişte, între 3 şi 6 aprilie, cu gândul să ne clasam între primele patru echipe. Indiferent de rezultat cel mai important lucru este că aceşti copii vor fi angrenaţi într-o competiţie sportivă alături de alţi copii de vârsta lor. Sperăm să participăm activ la promovarea sportului şi a competiţiei sportive”, a declarat profesorul Ana Maria Szucs. Componenţii echipei Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova: Truică Tudor–Alexandru, Bagairea Sabin–Andrei, Gaian Octavian Florin, Barbu Mihai–Alexandru, Popescu  Andrei–Răzvan, Huculici Eugen–Valentin, Stănculescu Mihnea, Udrea Vlad, Dorogan Vlad–Gabriel şi Firescu Ovidiu–George.

Etapa zonală a campionatului de baschet, gimnaziu, clasele 5-8 din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar
Judeţe participante:
Dolj (Craiova) – Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”
Olt (Caracal) – Colegiu Naţional “Ioniţă Asan”        
Gorj (Tg. Jiu) – Şcoala Gimnazială “Constantin Săvoiu”
Argeş (Piteşti) – Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”
Clasament etapa de zonă:
1. Dolj, 2. Argeş, 3. Gorj, 4. Olt

Politica