vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina, redeschis

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Olt, activitatea la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost reluată. Primele teste arată că sângele suspectat că ar fi fost infestat cu hepatita B, transfuzat unui pacient al Spitalului de Urgenţă Slatina, nu are virusul. Directorul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină a declarat că donatorul s-a îmbolnăvit ulterior.

Nu a fost nicio contaminare. Bărbatul la care s-a descoperit hepatita B, în februarie, nu era infectat cu virusul hepatitic B în luna decembrie, atunci când s-a făcut transfuzia pacientului din Spitalul Judeţean Slatina.
Andrei Rosin, directorul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină

Vineri s-au prelevat probe de sânge atât de la donatorul de 22 de ani, suspectat că este purtător al virusului hepatitei B, cât şi de la pacientul căruia i s-a transfuzat sânge recoltat de la tânărul respectiv, iar rezultatele au ieşit negative. Se aşteaptă acum şi rezultatele de la Centrul Naţional de Hematologie, dar şi concluziile anchetei efectuate de echipa mixtă formată din reprezentanţi din cadrul Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Hematologie şi Direcţiei de Sănătate Publică.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Articolul precedent
Articolul următor

Politica