joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul Ponta III, cu «No comment»

Guvernul Ponta III a fost anunţat de premier după ce USD a semnat un acord cu UDMR. Victor Ponta va prezenta, astăzi, propunerile în Parlament pentru votul de învestitură. PNL a anunţat că nu va vota noul guvern. Prin acordul semnat USD şi UDMR, se angajează să promoveze în perioada 2014-2016, doar în baza acordului comun, iniţiative politice referitoare la: modificarea Constituţiei, problema reorganizării administrativ teritoriale a României, reglementarea problemei drepturilor culturale ale minorităţilor naţionale printr-o legislaţie adecvată, reprezentarea proporţională a cetăţenilor de etnie maghiară în diferite instituţii, structuri deconcentrate şi instituţii la nivel judeţean şi local — “cetăţenii de altă etnie decât cea maghiară vor fi reprezentaţi proporţional în structurile administraţiei publice locale conduse de reprezentanţii UDMR”, soluţionarea problemei înfiinţării liniei maghiare prin departamente separate la UMF Târgu Mureş, scrie AGERPRES.

În plus se vor consulta “în legătură cu toate problemele care ţin de identitatea culturală, lingvistică, educaţională a minorităţii maghiare, în legătură “cu orice modificare a legii învăţământului, (..) părţile nu vor modifica legea decât cu acordul celor două părţi, în special capitolele privind minorităţile naţionale”. Potrivit AGERPRES, în protocol se mai arată că se vor lua măsuri guvernamentale pentru punerea în aplicare a prevederilor legii privind ratificarea Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare, iar Guvernul va sprijini în continuare adoptarea proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale.

Totodată, părţile vor susţine promovarea iniţiativei parlamentare pentru a reglementa cadrul legal privind posibilitatea autorităţilor locale de a arbora pe instituţii proprii, alături de steagul Uniunii Europene şi al României, steaguri ale unităţilor administrativ teritoriale pe care le reprezintă şi se promite sprijin pentru investiţii începute în zone în care locuiesc minorităţi, cu accent pe continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, mai scrie sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

USD, respinsă

Pe de altă parte, Biroul Electoral Central a respins, luni, înregistrarea pentru alegerile europarlamentare a alianţei electorale USD, formată din PSD, UNPR şi PC.  Vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ, membru în BEC, a declarat pentru MEDIAFAX că motivul pentru care a fost respinsă solicitarea de înregistrare a alianţei electorale Uniunea Social Democrată este legat de faptul că aceeaşi denumire a fost folosită la alegerile din 1996 pentru Parlament.
El a precizat că este vorba despre încălcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.
USD poate formula contestaţie faţă de decizia BEC, însă Ponta a anunţat că va schimba denumirea alianţei electorale.

GUVERN PROPUS
VICTOR PONTA – prim-ministru
LIVIU DRAGNEA – Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
GABRIEL OPREA – Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne
DANIEL CONSTANTIN – Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
KELEMEN HUNOR – Viceprim-ministru, Ministrul Culturii

LISTA MINIŞTRILOR PROPUŞI
NICOLAE BĂNICIOIU – ministrul Sănătăţii
DAN ŞOVA – Ministerul Transporturilor
EUGEN NICOLICEA – ministru delegat la Relaţia cu Parlamentul
FLORIN JIANU – ministru al IMM-urilor
IOANA PETRESCU – Ministerul Finanţelor Publice
GABRIELA SZABO – Ministerul Tineretului şi Sportului
ROVANA PLUMB – ministrul Muncii, familiei şi protecţiei sociale
CONSTANTIN NIŢĂ – ministru Economie
KELEMEN HUNOR – ministrul Culturii
ATTILA KORODI – ministrul Mediului
GABRIEL OPREA – ministrul Afacerilor Interne
RĂZVAN COŢOVELEA – ministru la Societatea Informaţională
AURELIA CRISTEA – ministru pentru dialog social şi societate civilă

Politica