joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova, al doilea meci pierdut la «masa verde»

Aproximativ două mii de spectatori craioveni prezenţi luni seara la sala Polivalentă au plecat acasă mai repede decât se aşteptau. În locul unei partide de handbal, de Ligă Naţională, au primit o nouă umilinţă. Şi asta pentru că amatorismul care înconjoară formaţia de handbal de la clubul Primăriei şi-a arătat din nou faţa. SCM Craiova nu a putut evolua în faţa celor de la Baia-Mare pentru că pe carnetele jucătoarelor nu s-a aflat viza medicală, la zi! S-a încercat rezolvarea problemei pe loc, doctorul Valentina Dinu reacţionând imediat, dar brigada de arbitri nu s-a lăsat dusă de nas. Partida a fost declarată pierdută cu 10-0, iar Craiova s-a uitat lung după punctele puse în joc (şi mai urmează penalizări).

Nu mai vorbim de spectatori care, între două înjurături şi o huiduială cu dedicaţie precisă, au luat cu asalt ghişeele sălii Polivalente pentru a-şi recupera banii. Ajungând în acest punct al discuţiei, trebuie spus că cei de la Sala Polivalentă nu au nicio vină fiind doar gazda meciurilor echipelor craiovene nu şi organizatorul acestora. Au ei altele dar de data aceasta chiar nu trebuie acuzaţi aiurea. În altă ordine de idei, suporterii inspiraţi îşi pot recupera cei cinci lei daţi pe bilet. Spunem inspiraţi pentru că returul financiar se poate face doar pe baza jumătăţii de bilet rămasă la cumpărător. Cine a aruncat bucăţica de bilet îşi ia adio şi de la bani. Şi totuşi a exista şi un câştig: au apucat copiii să facă poze cu fetele. Şi cu ale celor de la Baia-Mare şi cu ale noastre.

Revenind la subiectul principal, lucrurile par desprinse din filmele cu băieţi şi fete mai puţin inteligenţi (fără referire la vreo persoană), pentru a ne exprima gentil. Situaţia se prezintă în felul următor: pe 6 ianuarie echipa a făcut vizita medicală, la cererea antrenorului, în timp ce viza medicală a fost valabilă până pe 3 martie, adică a expirat tocmai la timp să ne facem de râs încă o dată. La începutul anului, Policlinica pentru Sportivi şi-a făcut datoria, a parcurs bateriile de teste specifice cu sportivii, a dat verdictul şi şi-a încheiat profesionist treaba. În tot acest interval de timp (6 ianuarie-3 martie) nimeni din staff-ul echipei (deşi mai există şi alte variante) nu s-a sesizat şi nu a mers la Policlinica Sportivă să pună viza pe fiecare carnet.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De ce nu s-a făcut acest lucru, de ce nu s-a ştiut de situaţie, este greu de înţeles. Într-o lume sportivă profesionistă la nivel mic, românesc, lucru pe care îl ştie orice absolvent de liceu cu program sportiv, cineva (nu spunem cine, sic!) are un caiet, o foaie, un colţ de ziar, să nu mai vorbim de latura informatică, în care trebuie să consemneze la zi activitatea echipei, per ansamblu, dar şi a jucătorilor, individual. Dacă există o asemenea statistică, acel “cineva” ar fi aflat simplu că sunt probleme cu viza medicală. “Cineva” însă a avut o durere mare la cot, de care a fost nevoit să aibă grijă pentru a nu se transfera la poponeţ!

Vina… bat-o vina!

Trecând peste faptele care vorbesc de la sine, rămâne veşnica pomenire a vinovaţilor atunci când vine vorba despre echipa de handbal de la SCM Craiova. Spunem asta pentru că este singura angrenată în asemenea chestiuni majore, cu impact. Poţi greşi, este omeneşte, dar nu la infinit şi nu în asemenea hal. În toamnă, au existat probleme cu transferurile lui Haşegan şi Amariei. Unul a fost rezolvat, în sensul că jucătoarea a stat pe bară suficient de mult încât acum să o doară spatele, altul a adus un meci pierdut la masa verde şi un punct penalizare. Au urmat micile scandaluri în care unele componente ale echipei au fost acuzate că îşi petrec nopţile prin baruri şi chefuri iar în timpul liber exersează pe colege lovituri din box.

S-a continuat cu situaţia Iuliei Snopova, ucrainianca rătăcită prin Craiova, conform vizei lipsă, pentru ca bomboana de pe tort să fie cel de-al doilea meci pierdut la masa verde, al sezonului (o să mai fie vorba şi despre puncte sau punct penalizare). La toate acestea se adaugă evoluţiile ratate din campionat, în care Vâlcea, Ploieştiul sau Constanţa s-au dovedit adevărate forţe. Vinovaţii? Care vinovaţi, de unde? Poate presa care scrie pentru foloase materiale necuvenite, după cum se aruncă în aer cu direcţie precisă de “cineva”! Luar-aţi voi ce am luat noi şi noi ce luaţi voi, simpaticelor! Poate aşa mai facem rost de un franc cinstit şi muncit după cum bine ne este obiceiul!

Am spus franc? Pardon, chiar două mii…oficial! Trecând peste glumă, conducerea clubului, chiar şi aia care ieri îşi dădea demisia fără motiv (şi o să detaliem dacă e nevoie şi ne este cerută părerea), mai bine ar trage linie şi ne-ar scăpa de chin! Că la semnarea contractelor era înghesuială mare pe foaie, semnam şi noi că aveam în fişa postului. La “plăcinte”, înainte, la muncă şi asumarea răspunderii …înapoi! În loc de epilog: orice asemănare cu personaje reale nu este întâmplătoare!

Politica