vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Opera Română Craiova vine cu proiecte «proaspete»

Veşti bune pentru toţi pasionaţii de operă din Craiova. Opera Română Craiova şi-a schimbat site-ul, iar artiştii instituţiei de cultură se pregătesc să plece în turneu peste hotare. Opera Română Craiova va întreprinde un turneu artistic în perioada 5-25 martie, în Germania şi Elveţia. Mai mult de atât, instituţia nu a renunţat definitiv la vechea denumire. După renovarea sălii de spectacol şi a scenei, aceasta va fi denumită Sala de Spectacole ,, Elena Teodorini’’.

În acest moment credem că avem cel mai modern şi funcţional site al unei instituţii de operă din România. Punerea site-ului pe picioare a costat în jur de 500 de lei. Nu ştiu dacă putem spune că s-a renunţat la denumirea de Teatrul Liric <>. Am încercat să intrăm şi noi în galeria instituţiilor similare din ţară. La Cluj, Timişoara, Iaşi, Bucureşti există instituţii similare noi care se cheamă opere. Eram singura instituţie din România cu această denumire de Teatrul Liric. Dacă cineva a interpretat că am încercat să ne dezicem sau să o renegăm pe Elena Teodorini, este o idee total eronată, pentru că noi o vom păstra pe Elena Teodorini  ca şi patron spiritual. Mai mult decât atât, după renovarea sălii de spectacol şi a scenei, o vom denumi Sala de Spectacole <>. S-a luat o decizie istorică pentru instituţie, pentru că s-a pus în rândul instituţiilor similare din ţară. Nu avem denumire naţională, pentru că nu ne aflăm sub autoritatea Ministerului Culturii. E muncă multă, sunt sacrificii ce trebuie făcute. Această schimbare ne responsabilizează o dată în plus.
A declarat managerul Operei Române Craiova, Antoniu Zamfir

După aproximativ doi ani de zile, Opera Română Craiova întreprinde un turneu artistic

Policlinica Buna Vestire Craiova

După aproximativ doi ani de zile, Opera Română Craiova întreprinde un turneu artistic în Germania şi Elveţia, cu trei titluri de operă: ,,Aida’’, ,,La Boheme’’ şi ’’Carmen’’, dar şi un titlu de operetă: ’’Voievodul Ţiganilor’’.

<> se va juca în data de 21 martie, la Elveţia. Din distribuţie vor face parte majoritatea artiştilor ai instituţiei noastre. Vor veni alături de noi solişti din Ucraina şi, de asemenea, o soprană care va interpreta rolul Aidei. Corul este format din 28 persoane, orchestra din 42 persoane,  iar personalul tehnic din10 persoane. Dirijorul Gheorghe Stanciu va asigura conducerea muzicală pe toată perioada turneului. Eu voi asigura conducerea artistică a acestui turneu. Va trebui să fim foarte eficienţi, organizaţi. Vor merge cu noi şi patru balerini.
A precizat Antoniu Zamfir

Proiecte de mare amploare şi în luna mai

Proiectele importante ale Operei Române Craiova nu se sfârşesc aici. Pe 15 mai va fi premiera operetei ,,Silvia’’. Un alt proiect de mare amploare va fi ,,Carmina Burana’’, pe 1 iunie, în Piaţa Mihai-Viteazul.

Dorim să ne facem cât mai mult vizibili în Uniunea Europeană, să dovedim că merităm titlul de Capitală Culturală Europeană. Am încercat să dăm o regularitate spectacolelor de operă. Pe 1 martie am jucat opera <>. Cu aceasta plecăm şi în turneu. Suntem o instituţie care avem în repertoriu 20 de titluri de operă, nu titluri care deja s-au jucat pe scenă.
A  menţionat managerul Operei Române Craiova, Antoniu Zamfir

Politica