vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Intervenţii de salvare ale pompierilor mehedinţeni

În dimineaţa zilei de ieri 03.03.2014, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit, la solicitarea SAJ Mehedinţi, în municipiul Drobeta Turnu Severin, Al. Crinilor, bl. N4, pentru transportul unei persoane cu probleme medicale, din apartamentul situat la etajul 3, până la ambulanţă. Pentru transportul altei persoane cu probleme medicale, de la domiciliu până la ambulanţă, pompierii au intervenit şi în cursul zilei de sâmbătă, 01.03.2014.

Duminică seara, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, în municipiul Drobeta Turnu Severin, atât pe b-dul Splai M. Viteazul, cât şi pe str. I. Maniu, pentru stingerea a două incendii izbucnite la anvelope uzate. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinantă de crearea, din culpă sau cu intenţie, a condiţiilor pentru a genera incendiul.

În noaptea de duminică spre luni, la ora 02.42, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, în localitatea Traian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale. Adăpostul de animale  a fost distrus pe o suprafaţă de cca. 20 mp. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de crearea, din culpă sau cu intenţie, a condiţiilor pentru a genera incendiul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Duminică, 02.03.2014, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu un echipaj  şi o autospecială cu apă şi spumă, în localitatea Tâmna, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Incendiul a fost stins imediat, astfel încât a ars numai peretele exterior al casei de locuit, construit din bârne de lemn, pe o suprafaţă de cca. 4 mp. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de efectul termic provenit de la sisteme de încălzire amplasate necorespunzător faţă de materiale combustibile.

Sâmbătă, 01.03.2014, două echipaje de pompieri din cadrul Pichetului  de Pompieri Strehaia au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă şi modul de descarcerare, la un accident rutier produs pe DN6, pe raza localităţii Butoieşti.

În urma evenimentului, în care a fost implicată o autoutilitară, au rezultat două victime cu multiple traumatism. S-a acţionat pentru descarcerarea unei persoane şi acordarea primului-ajutor medical. Victimele au fost transportate, ulterior, de către două echipaje ale S.A.J. Mehedinţi la spitalul din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj.
A declarat purtătorul de cuvânt al ISUMehedinţi plutonier major Ramona Nistor

Politica