joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sancţionate cu flori şi mărţişoare

Ca în fiecare an, poliţiştii craioveni de la rutieră s-au aflat la datorie de 1 Martie. Au desfăşurat o acţiune în trafic şi le-au “sancţionat” pe şoferiţe cu mărţişoare.

1 Martie şi tradiţia mărţişorului este un nou prilej pentru ca poliţiştii Serviciului Rutier să întâmpine doamnele şi domnişoarele din trafic cu o mică surpriză, oferindu-le în schimbul unei sancţiuni contravenţionale un mărţişor. Ca în fiecare an poliţiştii celor două Birouri Rutiere – Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroul Rutier Craiova împreună cu o firmă asigurări auto, au desfăşurat „o acţiune” pe principalele artere din municipiul Craiova, activitate în cadrul căreia au fost vizate şi urmărite în trafic femeile – şofer. Cu ocazia opririi în trafic s-a constatat că marea majoritate a doamnelor nu se aşteptau la o asemenea surpriză din partea poliţiştilor, acestea fiind pregătite să prezinte documentele pentru verificări. Activitatea a fost un succes şi sperăm că am reuşit să aducem un zâmbet tuturor doamnelor şi domnişoarelor pe care le-am întâlnit în trafic şi le urăm încă o dată „ O primăvară frumoasă!”.
IPJ DOLJ

«Amenzi» de primăvară şi la Vâlcea

Policlinica Buna Vestire Craiova

De 1 martie, poliţiştii vâlceni au oferit peste 300 de flori şi mărţişoare. Cei de la Transporturi au fost şi ei în acţiune.

Poliţiştii Biroului Ordine Publică – Proximitate şi Biroului Rutier – Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea şi cei din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  au oferit femeilor care s-au  aflat în trafic, în calitate de conducător auto, pasager  sau pieton, simboluri ale primăverii, alături de mai multe flyere informative. Poliţiştii Biroului de Poliţiei Transporturi au surprins plăcut călătoarele de pe peronul gării şi din trenuri, oferindu-le mărţişoare şi ghiocei.  De asemenea, la aceeaşi oră, echipaje de la Poliţia Rutieră s-au aflat în cartierul Ostroveni, unde poliţiştii rutieri, în parteneriat cu Omniasig Vienna Insurance Group,  au „amendat” cu mărţişoare şoferiţele şi pasagerele.
IPJ Vâlcea

Peste 2000 de flori şi mărţişoare oferite de poliţiştii gorjeni cu ocazia sosirii primăverii

Poliţiştii gorjeni au fost şi ei la înălţime. Au oferit, de 1 Martie, peste două mii de flori şi mărţişoare.

Perioada cuprinsă între 1 Martie – Ziua Mărţişorului şi 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeilor  constituie un bun prilej, pentru Poliţia Română, de a desfăşura acţiuni informativ – preventive menite a promova drepturile femeilor şi a reduce riscul de victimizare a acestora. Astfel, tradiţia Mărţişorului oferă poliţiştilor gorjeni prilejul de a aduce un zâmbet pe chipurile doamnelor şi domnişoarelor în semn de respect permanent. Un grup ţintă pentru a oferi flori şi mărţişoare, însoţite de cele mai bune gânduri, sunt persoanele vârstnice, la nivelul judeţului Gorj fiind identificate 624 de doamne cu vârsta de peste 90 de ani.  Peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, subunităţilor de poliţie şi posturilor de poliţie comunale s-au deplasat la domiciliile acestor persoane pentru a le oferi un simbol al primăverii însoţit de urări de sănătate, asigurându-le de sprijinul nostru permanent. Cu această ocazie au fost adresate recomandări informativ – preventive. De asemenea, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au deplasat la Clubul persoanelor de vârsta a III-a Tg.Jiu, la Centrul Maternal, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni, precum şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg. Jiu, pentru a aduce un strop de primăvară în sufletele doamnelor şi domnişoarelor. Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în trafic „sancţionând” conducătoarele auto, însă de această dată cu flori şi mărţişoare. Această acţiune a fost organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj cu sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor – Consiliul Teritorial Gorj.
IPJ Gorj

Politica