miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevi depistaţi cu păduchi în şcolile mehedinţene

Zeci de elevi din şcolile mehedinţene au păduchi.  Asta au constatat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, în urma controalelor efectuate în unităţile de învăţământ de la nivelul judeţului. Cele mai multe cazuri au fost descoperite în unităţile de învăţământ din mediul rural. Angină. pediculoză, micoze, amigdalite sunt principalele boli infecţioase descoperite la copii aflaţi în creşe, centre de plasament, grădiniţe, şcoli generale, licee, şcoli profesionale şi de ucenici din mediul rural şi urban, potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi. Raportul a fost întocmit pe baza datelor transmise de medicii de familie din mediul rural şi de cabinetele de medicină şcolară din mediul urban, în urma triajului epidemiologic efectuat după vacanţa intersemestrială. În total, au fost verificate un număr de 228 unităţi şi au fost examinaţi 24216 copii. Dintre aceştia, 309 au fost depistaţi cu probleme: 168 cazuri de infecţii, amigdalită, 81 cazuri de angină, 57 cazuri de pediculoză.

Înregistrăm o scădere a cazurilor la mai mult de jumătate faţă de triajul epidemiologic efectuat după vacanţa precedentă şi asta se pare ca urmare a intervenţiilor medicilor şcolari în relaţia cu părinţii. De exemplu, numărul cazurilor copiilor cu pediculoză a scăzut îmbucurător. În focarele depistate, medicii şcolari şi medicii de familie din mediul rural se vor prezenta la DSP, de unde vor prelua substanţele pentru a stinge aceste focare.
A precizat dr. Romaniţa Ionovici, directorul adjunct al DSP Mehedinţi

Medicii subliniază că principala cauză a acestor boli infecţioase extrem de contagioase o reprezintă lipsa igienei. Pentru că toate aceste boli sunt provocate de bacterii, virusuri, ciuperci, care se transmit foarte uşor, dacă spălatul pe mâini cu apă din belşug şi săpun ori de câte ori copiii merg la toaletă sau mânâncă nu a devenit încă un obicei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica