joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarii, instruiţi de pompieri

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” s-a desfăşurat, pe 25 februarie a.c., activitatea de instruire a primarilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, în conformitate cu programul de pregătire aprobat de către Prefectul judeţului, pe anul 2014. Marţi, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Drobeta” al judeţului Mehedinţi s-a întâlnit cu primarii localităţilor din judeţ. La sediul ISU „Drobeta” s-au pus în discuţie obligaţiile primarilor în situaţii de urgenţă, precum şi necesitatea şi importanţa operaţionalizării şi funcţionării serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Celor prezenţi le-au fost prezentate situaţia operativă de la nivelul judeţului, din anul 2013, cu accent pe numărul de intervenţii la care au participat serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, au fost abordate teme legate de modul în care se realizează managementul situaţiilor de urgenţă la nivelul administraţiei publice locale şi aspecte legate de dimensionarea şi dotarea structurilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, actele normative care le legiferează activitatea, precum şi  organizarea pregătirii profesionale a tuturor membrilor serviciului voluntar.

Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a sublinia importanţa informării preventive a populaţiei şi aportul pe care serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă îl are în această direcţie.Scopul şedinţei a fost de instruire a primarilor cu privire la obligaţiile pe care aceştia le au în situaţii de urgenţă, urmărindu-se în acelaşi timp, îmbunătăţirea şi chiar perfecţionarea cunoştinţelor specifice fiecărui tip de risc prezent în unitatea administrativ-teritorială.
A declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, plutonierul major Ramona Nistor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica