vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

LEGENDELE MĂRŢIŞORULUI ŞI GHIOCELULUI LA ATELIERELE «BIOS-ART»

Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj, organizează joi, 27 februarie 2014, ora 15.00, la Secţia de Ştiinţele Naturii, un nou modul din cadrul atelierelor de educaţie animalieră plastică Bios-Art. În cadrul manifestării, în care sărbătorim intrarea în Luna lui Mărţişor, vor fi prezenţi elevii clasei a II-a C de la Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, îndrumaţi de d-na profesor pentru învăţământul primar Gavrilă Elena.

Semnificaţia zilei de 1 Martie şi legenda mărţişorului ne trimit în vremuri îndepărtate, când civilizaţia dacică cinstea renaşterea naturii, această zi fiind înzestrată cu semnificaţii deosebite. În acest context, mărţişorul, un obiect artizanal însoţit de un şnur alb şi roşu, joacă rolul unui talisman protector. Drd. Lila Gima, specialist al Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei, va prezenta materialul “Clopoţel de primăvară”, participanţii aflând astfel, ce transformări se petrec în natură în acest anotimp, dar şi detalii inedite privind legenda mărţişorului şi a ghiocelului.

 În ultima parte a întâlnirii, copii vor realiza mărţişoare folosind aceeaşi tehnică cu care au lucrat încă de la începutul anului, şi anume quillingul. O parte din materialele realizate vor fi expuse într-o mini expoziţie, la parterul secţiei, intitulată „Vestitorii primăverii”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica