joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se deschide Târgul de carte Gaudeamus

Caravana Gaudeamus poposeşte în Bănie pentru a XIII-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus, o expoziţie de carte cu vânzare, astăzi începând cu ora 12.00, în foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu. Evenimentul este organizat de Radio România: echipa Gaudeamus, Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Oltenia Craiova, post public regional care în iunie anul curent, va împlini 60 de ani de existenţă. Noutatea din acest an este că târgul va avea doi preşedinţi de onoare şi anume pe actorul Emil Boroghină şi Mircea Pospai, cel care a condus postul Radio Oltenia Craiova timp de 15 ani. Vizitatorii vor avea la dispoziţie o ofertă variată, expozanţii cărţilor vor fi în număr de 53, reuniţi în aproape 40 de standuri, în care se vor găsi principalele categorii prezente pe piaţa de carte şi educaţie din România.

Ediţia a 13-a a târgului nu vreau să o leg de vreun ghinion, zic că va veni de fapt cu cel mai mare noroc al unui târg care a mers în creştere, mai ales că vine după un an 2013 în care corporaţia noastră Radio Oltenia a reuşit să demonstreze că are capacitatea de a reveni puternic pe piaţa audio-vizuală.
A declarat Alexandru Mogoşeanu, redactor-şef, Radio Oltenia

Târgul de carte de anul acesta va fi unul de mare amploare din punct de vedere al evenimentelor ce vor avea loc pe toată durata târgului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este unul din rarele târguri care efectuează şi o plecare de pe loc şi anume o caravană care începe de Mărţişor la Craiova şi continuă la Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi din nou Bucureşti. Cele şase târguri Gaudeamus organizate anual ocupă unele estimări, 68 la sută din piaţa târgurilor de carte din România. Târgul de la Craiova este un eveniment cultural de primă mână şi un eveniment de piaţă. Ediţia a XIII-a şi-a căpătat alura unei instituţii, această ediţie a târgului are un record de 50 evenimente în cele cinci zile de desfăşurare, nu există ferestre, în care să poţi plasa o dezbatere, lansare de carte, spaţiul este complet acoperit. Participanţii sunt numeroşi, buni, valoroşi. Este un nucleu al celor mai valoroase şi puternice edituri şi instituţii de învăţământ din ţară.
Vladimir Epstein, directorul târgului de carte Gaudeamus

De altfel, târgul Gaudeamus va relua în cadrul expoziţiei unele proiecte desfăşurate în ultimii ani de Radio România, precum Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor unui fond de carte. Aceste cărţi vor fi donate de data aceasta Centrului de detenţie pentru minori şi tineri din Craiova.

Târgul are un coş, o destinaţie şi anume proiectul pe care noi l-am iniţiat în urmă cu patru ani, <>, destinaţia din acest an reia un traseu de anul trecut, e vorba de donaţii de la public şi expozanţi, donaţii din biblioteca proprie, se vor îndrepta către Centrul de detenţie pentru minori şi tineri din Craiova. Aşteptăm un public care să depăşească dimensiunile pe care le-a avut târgul la ediţia trecută, cei peste 11.000 de vizitatori, a face cadou o carte de Mărţişor poate fi unul din cele mai inspirate gesturi.
A spus Vladimir Epstein, directorul târgului de carte Gaudeamus

Tombola Gaudeamus – premiul, un smartphone

De asemenea, va avea loc şi o tombolă adresată cumpărătorilor de carte. Vizitatorii vor primi la intrarea în târg un buletin de vot. Condiţia participării la tombolă este achiziţionarea a cel puţin două cărţi. Apoi, se completează buletinul de vot şi se introduce în urnă. Premiul constă într-un telefon Samsung Galaxy Xcover. Tragerea la sorţi va avea loc sâmbătă, 1 martie, ora 18.00.Târgul este deschis începând de astăzi, 26 februarie până sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00. Intrarea este liberă pentru toate categoriile de public.

Politica