joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tinerii învaţă cum să se prezinte la interviu

„GET READY!” este un curs gratuit de două zile adresat elevilor şi studenţilor de peste 18 ani, ce se desfăşoară pe 22-23 februarie, la Casa De Cultura “Traian Demetrescu”. Scopul evenimentului este de a le oferi tinerilor participanţi oportunitatea de a afla cât mai multe detalii legate de etapele ce trebuie urmate în obţinerea unui interviu, de modul cum trebuie să se prezinte, despre rolul comunicării verbale şi non-verbale. Persoanele doritoare să activeze în cadrul cursului, se pot înscrie online. Pe pagina evenimentului, pe cel mai cunoscut site de socializare, vor găsi în descrierea evenimentului detalii cu privire la modul de desfăşurare a activităţii, dar şi link-ul de însciere.

„GET READY!” este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Tinerilor, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova şi Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Agricultură şi Horticultură ca micro-proiect, parte din proiectul-cadru “De la Comunităţi la Comunitate”, dezvoltat de PR Pătrat împreuna cu JCI Craiova şi finanţat prin programul de responsabilitate socială “HEINEKEN Pentru Comunităţi”.

Conceptul micro-proiectului „GET READY!” a fost dezvoltat de 14 voluntari sub coordonarea mentorului David Mitran şi îşi propune să-i informeze pe participanţi cu privire la importanţa modului de redactare a unui CV de calitate, care să le ofere şansa unui loc de muncă bine plătit. Cursul se va derula pe parcursul a două zile. În prima zi se vor desfăşura sesiuni de formare cu privire la conduita adecvată pe care trebuie s-o aibă posibilul angajat pe tot parcusul procesului de intervievare.
În cea de-a doua zi va avea loc o simulare de interviu. În cadrul acestei sesiuni, va fi prezent şi un reprezentat al unei firme importante de recrutare care le va oferi participanţilor feedback-ul necesar.Totodată, participanţii vor avea şi posibilitatea de a pune în practică ceea ce au învăţat în cadrul activităţii anterioare de training.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Una dintre cele mai mari probleme ale societăţii noastre este şomajul. Este bine cunoscut faptul că în urma finalizării studiilor superioare, o mare parte din absolvenţi nu îşi găsesc un loc de muncă. O cauză a acestei probleme o reprezintă lipsa cunoştinţelor referitoare la modul în care o persoană trebuie să se comporte la un interviu pentru a obţine o slujbă. Cursul „GET READY!” vine ca răspuns la necesitatea liceenilor şi a studenţilor ce urmează să participe la interviuri atât pentru viitoarele slujbe, cât şi pentru burse de studiu în străinătate.
A declarat Mihai Badea, reprezentant APT, organizaţie coordonatoare

Dezvoltarea de micro-proiecte reprezintă cea de-a două etapă a proiectului „De la Comunităţi la Comunitate” prin care ONG-urile din Craiova sunt sprijinite să înveţe să colaboreze pentru realizarea de proiecte de impact. Proiectul “De la Comunităţi la Comunitate” a fost unul dintre cele două proiecte câştigătoare ale programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, ediţia 2013, dezvoltat de HEINEKEN înparteneriat cu Asociaţia CSR Nest în oraşul Craiova. În urma unui proces de evaluare a tuturor proiectelor înscrise în programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, juriul programului a desemnat cele două organizaţii nonguvernamentale câştigătoare în oraşul Craiova care au primit un grant în valoare de 50.000 RON fiecare.

Politica