vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simulările au trecut, urmează rezultatele

Elevii de clasa a opta au finalizat ieri sesiunea de simulări, prin susţinerea probei scrise la matematică. Ministerul Educaţiei a  decis ca elevii să fie testaţi mai des, din cauza rezultatelor slabe obţinute de aceştia atât la evaluările naţionale, cât şi la bacalaureat. Plicurile sigilate cu subiectul multiplicat au fost deschise la ora 9, iar viitorii liceeni au avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva cerinţele. Corectarea lucrărilor se realizează în centrele zonale organizate de inspectoratele şcolare, constituite din profesori din localitatea în care s-a organizat centrul. Rezultatele obţinute de elevi la simulările naţionale nu se contestă,  iar notele nu se trec în catalog.  Potrivit ISJ Dolj, rezultatele vor fi afişate pe data de 7 martie. Dintr-un total de aproximativ 6 000 elevi înscrişi, s-au prezentat la simularea susţinută la matematică, un număr de 5.397 elevi. Simularea s-a desfăşurat în aceleaşi condiţii ca ale unui examen. Camerele video nu au lipsit nici de această dată, iar elevii au fost supravegheaţi de un alt profesor decât cel care predă matematică. Elevii  au trebuit să fie în sală de clasa în intervalul 8:00-8:30, când au fost distribuiţi pe săli conform unei repartizări afişate pe uşa fiecărei săli de clasă. După ora 8:30, elevii de clasa a VIII-a nu au mai avut drept de a părăsi sala de examen până la primirea subiectelor, şi nu mai devreme de 10:30.

Matematica, probleme «fără rezolvare»

Dacă simularea la limba şi literatura română nu le-a creat dificultăţi majore, de această dată, matematica le-a cam dat bătăi de cap. Elevii s-au plâns de faptul că subiectele pe care au trebuit să le rezolve au avut o dificultate cu mult peste nivelul mediu, cerinţele la geometrie creându-le cele mai mari probleme.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La limba română subiectele au fost mult mai uşoare decât la matematică. La geometrie mai ales am avut de rezolvat o problemă nu tocmai uşoară. Din fericire, a fost doar o simulare şi până la examenul adevărat mai sunt câteva luni. Sper să obţin peste 8 la matematică, iar la limba română mă aştept la nota maximă sau măcar peste 9,50.
A spus un elev de la Şcoala Nr. 2 “Traian”

Sunt destul de dezamăgită, mă aşteptam să mă descurc ceva mai bine. Eu lupt pentru medii mari, vreau să intru la cel mai bun liceu din oraş, la profilul de matematică-informatică bilingv engleză. Până la examen sunt convinsă că voi învăţa şi mai mult.
A spus o altă elevă de la Şcoala Nr. 2.

Unii elevi, mulţumiţi de dificultatea cerinţelor

Cu toate acestea, au fost şi elevi care sunt mulţumiţi de ceea ce au reuşit să facă la aceste simulări. Pentru unii elevi, cerinţele de la matematică nu au fost atât de grele precum au spus-o alţii.

Subiectele au fost chiar accesibile, de nivel mediu. Dacă ai puţină imaginaţie, nici geometria nu este grea. Mie îmi place foarte mult matematica şi poate că acesta este motivul pentru care cerinţele nu mi se par grele.
A spus un elev de la Şcoala ,,Mircea Eliade’’

Urmează ca liceenii să fie «testaţi»

Nici liceenii nu vor scăpa de testări. Simularea examenului de bacalaureat, la care vor participa, în premieră, şi elevii din clasa a XI-a, va fi între 3 şi 7 martie. Tot în luna mai, în perioada 17-30, elevii din clasele a XII-a şi, respectiv, a XIII-a care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sau care participă la olimpiade internaţionale în 2014, vor susţine bacalaureatul într-o sesiune specială. Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie – 7 iulie. Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie pe 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, pe 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanţa de vară în 21 iunie, anul şcolar 2014-2015 urmând să înceapă în 14 septembrie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor a XI-a Şi a XII-a din anul Şcolar 2013-2014

3 martie 2014 Simularea probei E)a) – proba scrisă – Limba şi literatura română
4 martie 2014 Simularea probei E)b) – proba scrisă – Limba şi literatura maternă
5 martie 2014 Simularea probei E)c) – proba scrisă – Proba obligatorie a profilului
7 martie 2014 Simularea probei E)d) – proba scrisă – Proba la alegere a profilului şi specializării
14 martie 2014 – Afişarea rezultatelor

Politica