joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şi-a omorât concubina şi a dat vina pe iapă

Marian Albu de 42 de ani din comuna Vânători judeţul Mehedinţi a fost arestat luni seara pe 30 de zile pentru omor. Potrivit anchetatorilor el şi-a ucis în bătaie concubina după care a apelat la o strategie interesantă pentru a scăpa de acuzaţii. A spus poliţiei că femeia ar fi fost omorâtă de iapa din grajd cu copitele. El ar fi descoperit-o plină de sânge în grajd şi de acolo a dus-o în casă pe pat în speranţa că rănile sunt minore şi îşi va reveni. Cheia acestui caz nu tocmai uşor pentru anchetatori a fost rezultatul necropsiei care ,,nu bătea” deloc cu cele declarate de concubin.  

Un bărbat din localitatea Roşiori, comuna Vânători, judeţul Mehedinţi riscă ani grei de închisoare pentru că şi-a omorât în bătaie concubina. Iniţial el a încercat să inducă în eroare  poliţia  spunând că femeia a fost ucisă de iapa din grajd la care se dusese să-i dea de mâncare. Ulterior însă  poliţiştii criminalişti şi procurorul de caz de la Parchetul Judeţean Mehedinţi în baza raportului medico legal şi al altor probe au reuşit să-i convingă pe judecători că e vorba de o crimă şi nu de un accident nefericit. În aceste condiţii luni seara autorul, Marian Ionică Albu de 42 de ani a primit mandat de arestare preventivă pe 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor  din partea magistraţilor de  la Tribunalul Mehedinţi.

Cea pe care a omorât-o în bătaie, concubina lui , se numeşte Constanţa Pătraşcu. Femeia avea 52 de ani.  Potrivit anchetatorilor, pe data de 15 februarie  la ora 1.00  noaptea Poliţia  Vânători a fost sesizată  prin 112  de un consătean, prieten cu autorul,  că  Pătraşcu Constanţa a fost lovită de calul din gospodărie în cursul zilei şi după câteva ore a  murit ca urmare a  loviturilor primite de la animal în grajd. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din comună împreună cu echipa operativă de criminalişti  şi cu medicul legist. Atunci concubinul femeii le-a spus anchetatorilor că a găsit-o căzută în grajd plină de sânge după ce iapa ar fi lovit-o cu copitele în piept iar el a dus-o în casă crezând că îşi revine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cum însă nu şi-a revenit ci a murit a anunţat poliţia prin intermediul prietenului consătean. După efectuarea necropsiei medicul  legist a stabilit  că sunt suspiciuni de moarte violentă, mai exact de crimă  întrucât mecanismul de producere  a leziunilor nu confirmă  cele  declarate de concubin. A fost sesizat  procurorul criminalist, s-a început urmărirea  penală pentru omor în cazul lui Marian Albu care la scurt timp a fost arestat.

Bărbatul a fost reţinut  pe bază de ordonanţă  de 24 de ore iar ulterior instanţa a dispus arestarea preventivă  pe 30 de zile sub aspectul  savârşirii  infracţiunii  de omor.
Ne-a declarat ieri subcomisarul Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi

Avocatul suspectului, Negrescu Alexandru a declarat că bărbatul a pledat nevinovat în faţa instanţei, susţinând că femeia a fost lovită de animalul din gospodărie cu picioarele în abdomen.

Este nevinovat. Victima a fost lovită de un cal. Pe 14 spre 15 la orele 18.30, spune că soţia lui a mers în grajd ca să dea mâncare la nişte porci şi intrând şi la o iapă pe care o avea acolo, iapa a lovit-o cu picioarele din spate şi el a găsit-o lovită la pământ jos. Ea acuza lovituri la abdomen şi la spate şi spune că de acolo şi până în casă, s-a deplasat pe o distanţă de 73 de metri, din măsurătorile organelor de poliţie. Acolo s-a dezbrăcat, s-a spălat, s-a pus în pat alături de soţ şi el i-a  cerut să se ducă la spital. Ea a refuzat să se ducă la spital, pe motiv că se va face bine şi că nu dă ea 200 de lei pentru o zi de spitalizare. În jur de ora 11, el s-a trezit, ocazie cu care a văzut că ea nu mai mişcă. I-a dat cu apă pe faţă crezând că îşi revine dar a văzut că nu-şi revine şi atunci a apelat la un vecin şi au anunţat salvarea.
A declarat avocatul

Apărarea a formulat recurs la decizia magistraţilor, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova. Victima şi suspectul erau împreună de 18 ani.

Politica