sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Apelare abuzivă a SNUAU 112

În ziua de 18 februarie a.c., ora 16.50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Berbeşti, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu privind îndrumarea, supravegherea şi controlul traficului rutier, au oprit pentru control, un autoturismul marca Audi. După ce poliţiştii şi-au declinat competenţa, au solicitat conducătorului, atât documentele personale, cât şi cele ale autoturismului. Conducătoarea auto a prezentat certificatul de înmatriculare şi poliţa de asigurare, declarând că restul documentelor le are acasă, şi că se numeşte N. Ana-Maria.

În timp ce organele de poliţie verificau datele de identitate ale conducătoarei auto, s-a prezentat la autospeciala poliţiei M. Gheorghe, din comuna Mateeşti,  care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în stare de ebrietate. Bărbatul a avut un comportament agresiv faţă de organele de poliţie, precizând că echipa de poliţie nu are dreptul să oprească pentru control autovehicule.

De asemenea, acesta a adresat injurii şi expresii jignitoare poliţiştiilor, moment în care a apelat neîntemeiat SNUAU 112 sesizând că oamenii legii au oprit în mod abuziv, pentru control, autoturismul. Totodată, bărbatul a precizat că a fost ameninţat cu pistolul de către poliţişti. Persoanele au fost conduse la sediul poliţiei, unde au specificat şefului poliţiei. că nu au fost ameninţaţi cu arma, ci s-au simţit ameninţaţi prin expresiile ferme şi apăsătoare ale acestora. Împotriva conducătoarei auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform OUG 195/2002 R, iar împotriva lui M. Gheorghe s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 61/1991 R.

Policlinica Buna Vestire Craiova

IPJ  VÂLCEA

Politica