vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procesul şefului ISCTR se judecă peste o lună

Magistraţii Tribunalului Dolj au amânat ieri procesul în care şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Dolj, Sorinel Beşteliu, este judecat pentru corupţie. Şi asta pentru că martorul principal a lipsit de la înfăţişare. Astfel, Tribunalul Dolj a stabilit un nou termen de judecată-17 martie.Sorinel Beşteliu, şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Dolj şi doi subordonaţi ai săi sunt acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce au cerut 5.000 de lei de la administratorul unei firme de transport ca să nu-l amendeze. Aceştia au fost trimişi în judecată în luna decembrie.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului BEŞTELIU SORINEL, inspector şef judeţean şi în stare de libertate, a inculpatului SÎRBU MARIUS, inspector de trafic – structura judeţeană Dolj, ambii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, ŢÎNŢARU IULIAN, inspector de trafic în cadrul structurii judeţene Dolj din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de complicitate la luare de mită, complicitate la trafic de influenţă, complicitate la dare de mită şi complicitate la cumpărare de influenţă.
DNA

Potrivit procurorilor, “în cursul lunii noiembrie 2013, inculpaţii Beşteliu Sorinel şi Sîrbu Marius, au pretins suma de 5.000 de lei de la un denunţător (administratorul unei firme de transport marfă), pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu în aşa fel încât, în perioada lunilor noiembrie şi decembrie 2013, societăţii comerciale administrate de denunţător şi angajaţilor acesteia să nu le fie aplicate sancţiuni contravenţionale şi pentru a-i determina pe ceilalţi inspectori de trafic ai structurii judeţene Dolj din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier să nu sancţioneze contravenţional societatea denunţătorului şi pe angajaţi. Inculpatul Ţînţaru Iulian l-a ajutat pe inculpatul Beşteliu Sorinel să pretindă, iar pe denunţător să îi ofere acestuia din urmă suma de 5.000 de lei, în scopul arătat anterior”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 29 ianuarie Sorinel Beşteliu a fost eliberat din arest. Este însă obligat să nu părăsească ţara.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica