vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Parada Mărţişoarelor», la Muzeul Olteniei

Elevii doljeni sunt invitaţi la “Parada Mărţişoarelor”. Expoziţia este organizată de Muzeul Olteniei, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj în ziua de 7 martie. Manifestarea a ajuns deja la cea de-a VI-a ediţie.

Evenimentul se adresează preşcolarilor şi şcolarilor din unităţile de învăţămant doljene şi, îşi propune, să iniţieze copiii în cultura tradiţională românească, în expresiile şi modelele ei autentice, motiv pentru care, participanţii vor beneficia de expuneri şi demonstraţii asupra subiectului, atât în ateliere de creaţie (realizare mărţişoare tradiţionale), cât şi în expoziţia de bază a Secţiei de Etnografie a Muzeului Olteniei.
Au transmis  reprezentanţii instituţiei

Manifestarea include derularea de ateliere de creaţie a mărţişoarelor tradiţionale/populare. Acestea se vor desfăşura la Muzeul Olteniei Craiova (clădirea nouă) din  str. Madona Dudu, nr. 14, şi la Casa Băniei, str. Matei Basarab, nr. 16, în zilele de 25, 26, 27, 28 februarie a.c., sub coordonarea directă a specialiştilor din cadrul instituţiei muzeale craiovene. Atelierele de creaţie se vor desfăşura pe două secţiuni: cele pentru preşcolari, ce vor avea loc între orele 10.00-11.30, şi cele pentru şcolari, ce se vor derula între orele 12.00-13.30. Materialele din care vor fi confecţionate mărţişoarele, în cadrul atelierelor, vor fi aduse de către participanţi, funcţie de caracteristicile proiectelor alese.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înscrierile se vor realiza  la numărul de telefon 0351/444030.
Fiecare grădiniţă sau şcoală participantă va depune un panou cu maxim 25 de mărţisoare până pe 5 martie, ora 16.00, la sediul Muzeului Olteniei Craiova  (clădirea nouă), str. Madona Dudu nr. 14.
Un juriu format din plasticieni şi reprezentanţi ai organizatorilor va stabili premiile, urmând ca vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a mărţisorului câştigător, să aibă loc în data de 7 martie a.c. la Muzeul Olteniei (clădirea nouă), ora 11.00.

Politica