marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Calul abandonat la marginea Craiovei nu a supravieţuit

Săptămâna trecută, Ediţie Specială v-a prezentat un caz înfiorător, de cruzime faţă de un animal. Pentru că până la urmă, să laşi un animal să agonizeze, mergând pe principiul “cât să mai trăiască?” este tot un act de cruzime. Calul, salvat în primă fază, la două zile de la publicarea articolului, nu a reuşit să trăiască.

Eforturile celor implicaţi în salvarea animalului au fost eficiente, până la un moment dat. Imediat ce a fost descoperit în cartierul Cernele, calul a fost îngrijit până în clipa în care a fost preluat de specialişti veterinari de la o clinică privată din Bucureşti. Din păcate, previziunile medicului care văzuse animalul la Craiova s-au adeverit. Extenuat, din cauza efortului, pentru că acest animal fusese muncit până la epuizare şi hrănit necorespunzător, calul nu a mai rezistat.

O întâmplare în urma căreia cineva ar trebui tras la răspundere. În multe cazuri, la periferiile Craiovei, animale precum caii sunt muncite până cad din picioare, ele reprezentând sursă de venit pentru familii de romi care cară cu căruţa lemne, fier, cartoane, etc. Cu siguranţă, proprietarii animalului nu vor primi o amendă, iar dacă o vor primi, nu vor avea de unde să o plătească. Aici ar trebuie să intervină şi “mâna de fier” a autorităţilor, care au promis de multe ori că vor confisca mijloacele cu tracţiune animală. Cu siguranţă multe alte animale ar avea o soartă mai bună, chiar şi vândute la o licitaţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica