joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

AJOFM Mehedinţi, întâlnire azi cu angajatorii

Astăzi, începând cu ora 11.00, AJOFM Mehedinţi organizează o întâlnire cu angajatorii din judeţ. La întâlnirea ce are loc în    sala de şedinţe a AJOFM Mehedinţi sunt invitaţi să participe reprezentanţii societăţilor comerciale, în vederea informării acestora despre planul de acţiuni pe care doreşte să-l realizeze  în perioada următoare. Scopul urmărit prin această întrevedere vizează creşterea numărului de persoane încadrate în muncă în judeţ. Totodată, vor fi dezbătute, împreună, modificările Legii nr 76/2002 privind sistemul  asigurărilor pentru şomaj şi, în principal, măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă care se adresează agenţilor economici şi anume: stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a diferitelor categorii de şomeri; promovarea participării pe piaţa muncii a tinerilor cu risc de marginalizare socială; prezentarea prevederilor Legii nr 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă .

Angajatorii sunt aşteptaţi să participe la această masă rotundă, având convingerea că numai împreună putem căuta soluţii care să determine, în final, scăderea ratei şomajului în judeţul Mehedinţi.
A declarat directorul AJOFM Mehedinţi, Eva Agneta Clement Grandt

Ca urmare a activităţilor desfăşurate în domeniul ocupării forţei de muncă şi formării profesionale, în perioada 01.01.2014 – 31.01.2014, prin intermediul serviciilor oferite în mod gratuit de salariaţii AJOFM Mehedinţi, au fost încadraţi în muncă un număr de 349 şomeri, din care 134 femei, după cum urmează: 315 şomeri prin activitatea de mediere a muncii; 6 şomeri prin activitatea de informare şi consiliere privind cariera; 6 şomeri după absolvirea cursurilor de formare profesională; prin acordarea de alocaţii pentru şomerii care se încadrează înainte de expirarea şomajului au fost angajaţi 10 şomeri; 12 şomeri indemnizaţi au fost incadraţi în muncă la distanţe mai mari de 50 km de localitatea de domiciliu sau şi-au schimbat domiciliul, beneficiind de prime de încadrare sau de instalare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica