sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un singur pas mai desparte Moldova de călătoria fără viză în Europa

Cetăţenii Republicii Moldova sunt la un pas de a circula fără vize în Europa. Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a votat astăzi în favoarea unei propuneri de eliminare a vizelor de călătorie pentru cetăţenii moldoveni posesori ai unui paşaport biometric. Măsura urmează să fie supusă votului în plen, la Strasbourg, pe 25 februarie.

Raportor al Grupului PPE pentru acest dosar este vicepreşedintele Marian-Jean Marinescu. Acesta a declarat:
Lucrurile s-au mişcat repede şi foarte bine. În noiembrie Comisia propunea ridicarea vizelor, iar în mai puţin de trei luni s-au făcut demersurile necesare şi s-a votat raportul în comisia parlamentară. Plenul Parlamentului European va vota în sesiunea următoare, pe 25 februarie, şi sunt absolut convins că rezultatul va fi pozitiv. Apropierea R. Moldova de Europa trebuie sprijinită şi încurajată, iar eforturile guvernului de la Chişinău de realizare a unor reforme-cheie, în linie cu valorile UE, merită recompensate. Există un larg consens în Parlament în această privinţă. În maxim trei luni cetăţenii moldoveni vor cirula liber în UE.

Eurodeputatul PDL a fost, anterior, raportor al Parlamentului European pentru propunerea de simplificare a procedurii de eliberare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni, adoptată anul trecut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica