vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

152 cadre didactice din Dolj gata de pensionare

Populaţia şcolară este în scădere. Dacă acum mai bine de doi, trei ani în Dolj se înregistra un număr de peste 6000 de elevi, în anul 2014 situaţia s-a schimbat, numărul elevilor ajungând la cel mult 6000. Acest lucru reprezintă o problemă majoră şi pentru cadrele didactice, mai multe persoane fiind de-a lungul timpului restructurate.  Tocmai pentru a evita un nou val de restructurări, unii dascăli recurg la varianta de a ieşi la pensie anticipat, întrucât au fost deja restructuraţi în anii anteriori sau pentru a rezolva probleme de buget interne ale unităţilor de învăţământ. În Dolj, există opt cadre didactice care cer pensionarea anticipată.

Aceste opt persoane au fost restructurate în anii  trecuţi sau cer această pensionare pentru a rezolva probleme de buget, de ore interne. Nu erau ore suficiente şi au dorit să-şi ajute colegii.
Luminiţa Popescu, inspector general adjunct ISJ Dolj

De asemenea, alte 152 de cadre didactice îndeplinesc vârsta de pensionare, la 1 septembrie 2014. Dintre acestea, 34 sunt educatoare, 19-învăţători, 17- profesori de matematică, 13-profesori de educaţie fizică şi sport, dar şi câte nouă profesori de limba şi literatura română şi de limba franceză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

152 de dascăli pot ieşi la pensie începând cu data de 1 septembrie 2014.  Pentru femei, ordinul de pensionare este la vârsta de 59 ani şi 11 luni, iar pentru bărbaţi este la 64 ani şi 11 luni. Aşa spune Metodologia. Cele mai multe cadre didactice aflate în această situaţie fac parte din învăţământul preşcolar- 34 educatoare, urmate apoi de 19 învăţători şi 17 profesori de matematică. În total, este vorba de 34 discipline.
Luminiţa Popescu

Totodată, cadrele didactice care doresc prelungirea activităţii, chiar dacă au împlinit vârsta de pensionare, pot depune o cerere în perioada 31 martie-10 aprilie prin care pot solicita unităţii de învăţământ prelungirea activităţii, ca titular. Acest lucru poate fi îndeplinit numai în situaţia în care se poate construi o catedră întreagă pe specializarea pe care profesorul respectiv o are pe decizie.

Săptămâna viitoare, ISJ Dolj va verifica toate încadrările

Vom afişa toate posturile vacante pe 25 februarie, pentru completările de norme, iar cele pentru restrângere vor fi afişate pe 4 martie. Noi căutăm rezolvări pentru toată lumea. Nu este nimic ascuns.
Luminiţa Popescu

Profesorii aflaţi la vârsta de pensionare activează în şcoli atât din mediul rural, cât şi din mediul urban

Printre unităţile de învăţământ în cadrul cărora există personal didactic aflat la vârsta de pensionare se află şi Colegiul Naţional ,, Elena Cuza’’, Colegiul Naţional ,, Ştefan Velovan’’, Şcoala Gimnazială din Filiaşi, Liceul de Artă ,, Marin Sorescu’’, Liceul Tehnologic de Transporturi Căi-Ferate, Liceul ,, Adrian Păunescu’’ din Bârca, dar şi Liceul Agricol Malu Mare.

Politica