vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un primar din Vâlcea acuzat că a ucis un câine

Primarul comunei vâlcene Ioneşti, Constantin Neagoie este acuzat că a ucis câinele unui ziarist, împuşcându-l cu o armă de vânătoare. Potrivit publicaţiei “Ziarul de Vâlcea”, este vorba de o căţeluşă husky siberian.

Proprietarul animalului, ziaristul Silviu Popescu a declarat pentru publicaţia citată:  
Era cel mai cuminte, cel mai blând câine din lume. Ţineam enorm la el! Primarul Neagoie ştia că este al meu, suntem vecini. Zăpada căzută de pe casă a rupt gardul şi câinele a ieşit din curtea mea, în stradă. Vreau să vă spun că era pe stradă, nicidecum în curtea primarului, când a venit primarul cu puşca de vânătoare şi l-a împuşcat cu sânge rece de la nici doi metri. Sunt de-a dreptul înspăimântat de gestul înfiorător al lui Neagoie. Oamenii ca el se cred atotputernici, sfidează legile şi instituţiile statului! Se comportă ca nişte satrapi! Te poţi aştepta ca mâine, poimâine să ia puşca şi să împuşte un om. Aceasta este România secolului XXI! Sper, totuşi, că instituţiile statului îşi vor face datoria şi vor sancţiona gestul criminal al lui Constantin Neagoie.

Poliţiştii au fost sesizaţi de vecinii primarului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că la data de 10 februarie a.c. a fost împuşcat un câine. În temeiul sesizării la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei de poliţie Prundeni, al Biroului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vâlcea şi specialist criminalist din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani. Cu ocazia cercetărilor şi a primelor investigaţii la fata locului s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea faptei de uz de armă letală fără drept este N. Constantin, din comuna Ioneşti, deţinător legal de arme letale. S- a procedat la ridicarea unei arme de vânătoare, calibru 12 mm,  precum şi muniţia aferentă. A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru infracţiunea prevăzută de art. 343, alin 1, uz de armă fără drept.
IPJ Vâlcea

Politica