vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: Interlopul «Cicatrice», arestat pe mandat european

Cel mai de temut interlop din Severin, George Barbu alias ,,Cicatrice” a fost încătuşat  ieri în baza unui mandat european de arestare emis de către autorităţile din Austria. El a fost săltat de către poliţiştii de la SCCOMehedinţi care au fost coordonaţi de către un procuror DIICOTMehedinţi.
Acţiunea a vizat 13 percheziţii domiciliare. Alături de ,,Cicatrice” au mai fost încătuşaţi în vederea extrădării încă 7 membri ai reţelei infracţionale. Potrivit anchetatorilor,   din 2012 şi până în prezent gruparea lui ,,Cicatrice” a comis mai multe jafuri de magazine pe teritoriul Austriei, prejudicial fiind de circa 1,5 milioane de euro.  Modul de operare era unul în stil barbar. Hoţii intrau noaptea cu maşini de capacitate mare în magazine prin geamurile acestora şi furau ce le cădea în mână. De regulă ei se profilaseră pe sustragere de aparatură electronică  şi vizau  bunuri de valoare mare şi capacitate mică: camere video, leptopuri etc, telefoane mobile de ultimă generaţie.  

,,Cicatrice” este proprietarul unui luxos localul din Severin care poartă şi un nume sugestiv ,,La Naşu” . În locaţia respectivă, înainte vreme a funcţionat cinematograful ,,Flacăra”. Interlopul a fost ridicat de oamenii legii din localul său la primele ore ale dimineţii şi nu a opus rezistenţă.
De asemenea, mai multe echipaje de poliţişti, jandarmi şi  inspectori de muncă au efectuat ieri un control la  localul din Drobeta Turnu Severin situat pe Bulevardul Revoluţiei. Potrivit procedurilor legale cei 8 membri ai grupării vor fi duşi la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatelor europene în vederea extrădării în Austria. La Severin s-au aflat şi autorităţi judiciare din Austria . Respectivii  au  colaborat cu omologii lor poliţişti şi procurori pentru limpezirea unor situaţii apărute în acest dosar complex.

Politica