miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locurile de parcare marcate individual – un lux pentru cine nu le are

Chiar dacă zăpada a început să se topească acum că vremea s-a mai încălzit locurile de parcare rămân o problemă. Parcările din spatele blocurilor sunt locuri greu de păstrat. Această situaţie am întâlnit-o de câteva zile într-o parcare din cartierul Lăpuş-Argeş, în zona “Trenul pierdut”. Lucrurile au decurs normal până acum. Există parcare amenajată şi fiecare îşi putea parca până acum câteva zile maşina liniştit. Însă de când a nins în Craiova, lucrurile au luat o altă întorsătură. Patru locuri de parcare au fost marcate de către locuitorii zonei cu obiectele pe care le-au avut la îndemână, chiar şi pentru cei ce au deja locul stabilit. Oamenii au apelat la metode care mai de care mai inedite. Unii şi-au marcat teritoriul cu sticle, alţii au pus la faţa locului cutii goale din carton sau chiar roţi de maşini, ba chiar au înconjurat perimetrul cu parapeţi de lemn.

Mai multe scandaluri pe locurile de parcare

Locatarii au început să aibă dispute pe seama parcării. Ieri, de dimineaţă doi locuitori ai zonei s-au luat la ceartă.  Unul dintre bărbaţi a observat că deşi îşi “apărase” locul de parcare, străduinţa lui a fost în zadar. Celălalt, încercase să înlăture obstacolele puse în cale la locul de staţionare pentru a-i face loc maşinii sale. Deşi în alţi ani nu a avut probleme cu locul de parcare, când a ajuns la faţa locului o altă persoană a constatat că nu mai avea unde să îşi parcheze autoturismul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este locul meu de parcare de doi ani de zile, nu mi l-a luat nimeni, de când cu zăpada asta, l-am întreţinut, l-am curăţat şi vine unul din senin şi mi-l ocupă, nu este corect.
Striga în faţa blocului un locatar

Neavând altă soluţie momentan, “păgubitul” a lăsat maşina în drum şi l-a atenţionat pe “furăcios” printr-un bilet scris să îşi găsească alt loc data viitoare. Locul de parcare nu este individual chiar dacă se plăteşte pentru el. Taxa este de 40 lei pe an de maşină.

Taxa pentru parcarea curentă pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova, în cazul autovehiculelor, înregistrate în evidenţa fiscală a Direcţiei Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova, aparţinând persoanelor fizice şi/sau juridice, se calculează în lei pe an, pentru anul 2014 se stabileşte valoarea de 40 lei pe an de vehicul. Odată cu achitarea taxei pentru parcarea curentă a autovehiculelor se va emite şi vinieta pentru atestarea plăţii taxei de parcare care constă într-un timbru autocolant cu elemente de identificare ale autorităţii administraţiei publice locale şi informaţii cu privire la plata taxei de către utilizatorul autovehiculului. Taxa se plăteşte anticipat până la data de 31 martie 2014, după această dată calculându-se majorări de întârziere in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
Consiliul Local Craiova

Politica