vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Emilian Ştefârţă instalat manager aL Muzeului de Artă

Arhitectul Emilian Ştefârţă a fost instalat, ieri, în funcţia de manager al Muzeului de Artă din Craiova. Evenimentul a avut loc în Sala Oglinzilor de la Palatul Jean Mihail, în prezenţa personalului instituţiei de cultură. Administratorul public al judeţului Dolj, Florin Stancu, a declarat că unul dintre obiectivele importante ale instituţiei pentru următorii ani îl reprezintă identificarea şi achiziţionarea de noi exponate valoroase, în beneficiul publicului vizitator.

Sunt onorat ca, alături de domnul vicepreşedinte Laurenţiu Ivanovici, să reprezint Consiliul Judeţean Dolj şi pe domnul preşedinte Ion Prioteasa la un eveniment deosebit, instalarea noului director al Muzeului de Artă din Craiova, domnul Emilian Ştefârţă.  Vă asigur, cu această ocazie, pe dumneavoastră, toţi cei prezenţi, de întreaga noastră apreciere pentru faptul că formaţi o echipă de adevăraţi profesionişti, cu o activitate meritorie de-a lungul timpului, precum şi de faptul că veţi avea în continuare tot sprijinul consiliului judeţean. Felicitările noastre se îndreaptă, în egală măsură, către doamna Mihaela Velea, pentru modul în care a asigurat interimatul la conducerea acestei instituţii, pe care, recent, a reprezentat-o cu succes la o expoziţie internaţională.  Muzeul de Artă este unul dintre obiectivele importante pentru CJ Dolj, un reper reprezentativ pentru acest judeţ, de la care ne dorim să devină un veritabil simbol naţional. Premisele pentru realizarea acestui deziderat se conturează tot mai clar. Prima parte a acestui an va aduce finalizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare care s-au derulat la Palatul Jean Mihail, astfel că instituţia îşi va putea relua activităţile, revenind în prim-planul vieţii culturale. Această clădire are o istorie aparte şi reprezintă ea însăşi un fragment din trecutul bogat al acestui oraş. Aici s-au purtat tratativele româno-bulgare, a căror finalitate a fost ceea ce istoria consemnează drept «Pacea de la Craiova», tot aici au fost găzduiţi preşedintele Poloniei şi şeful Cartierului General al armatei poloneze, la începutul celui de-al Doilea Război Mondial – aspecte pe care ne dorim să le punem şi mai bine în valoare.Dacă până acum ne-am concentrat asupra patrimoniului construit, în perspectivă ne vom orienta către îmbogăţirea colecţiilor muzeului, prin procurarea de noi exponate pe care să le prezentăm publicului larg. Rugămintea pe care v-o adresăm dumneavoastră, în calitate de specialişti, este de a identifica lucrări care sunt în concordanţă cu specificul Muzeului de Artă, urmând să fie elaborat un plan de achiziţii, iar astfel să facem această instituţie şi mai atractivă pentru vizitatori.
A declarat administratorul public al judeţului Dolj, Florin Stancu

La rândul său, vicepreşedintele CJ Dolj Laurenţiu Ivanovici a afirmat:
Vi-l recomand pe domnul Ştefârţă cu toată încrederea, pentru că am plăcerea să-l cunosc de ani buni. Este, în primul rând, un om de cultură, un arhitect foarte cunoscut al Craiovei şi al judeţului Dolj. Are de partea sa şi experienţa în administraţia locală, pentru că este consilier municipal de câteva mandate. Sunt convins că veţi avea o colaborare foarte bună şi cred cu tărie că veţi duce la bun sfârşit toate obiectivele pe care le aveţi de îndeplinit în următorii trei ani.
Muzeul de Artă este una dintre instituţiile-emblemă ale Craiovei, ale regiunii noastre şi, de ce nu, ale României. Ne dorim ca acest edificiu-simbol, cu o istorie aparte, să se bucure de aprecierea pe care o merită, pentru că ori de câte ori a ajuns în vizită la Consiliul Judeţean Dolj o delegaţie străină, i-am adus pe oaspeţi aici, la Muzeul de Artă, un obiectiv cu care realmente ne lăudăm.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Managerul Emilian Ştefârţă a subliniat că reaşezarea Muzeului de Artă din Craiova pe locul meritat între instituţiile de profil din ţară reprezintă principalul obiectiv al mandatului său.

Experienţa mea de viaţă îmi spune că lucrurile bune le poţi face în primul rând cu oameni mulţumiţi, iar dorinţa mea este ca dumneavoastră să fiţi satisfăcuţi de munca pe care o depuneţi. Toate proiectele bune ale domnului Florin Rogneanu – iar acestea nu sunt puţine – doresc să le continui. Obiectivul principal pe termen scurt rămâne redeschiderea Muzeului de Artă, după amplele lucrări de reabilitare a imobilului în care instituţia funcţionează. Consiliul Judeţean Dolj, prin preşedintele Ion Prioteasa, este creatorul renaşterii acestei instituţii. Obligaţia noastră este de a aşeza muzeul pe locul pe care îl merită.
A declarat  Emilian Ştefârţă, managerul Muzeului de Artă din Craiova

Politica