joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baronul Adrian Duicu nu vrea să-l mânie pe Dumnezeu

În ultima şedinţă Consiliul Judeţean Mehedinţi a alocat şapte miliarde lei vechi pentru Catedrala din Drobeta Turnu Severin şi reabilitarea altor 22 de biserici din judeţ, suma fiind distribuită urmare a solicitărilor venite din partea preoţilor din parohii. Lucrările la Catedrala din Drobeta Turnu Severin vor continua în anul 2014, întrucât consilierii judeţeni şi-au dat votul pentru alocarea sumei de cinci miliarde lei vechi. Alte două miliarde jumătate au fost alocate pentru reabilitarea a 22 de biserici din 22 de comune, care vor fi folosiţi pentru construcţii, picturi şi capele.

Fiecare părinte din comuna respectivă a venit  şi a spus am nevoie de suma asta de bani şi am făcut în aşa fel încât 22 de biserici din judeţul Mehedinţi să beneficiaze de sumele de bani  necesare fie pentru continuarea, fie pentru finalizarea lucrărilor în lăcaşele de cult de acolo, din comune.
A spus preşedintele CJ Mehedinţi Adrian Duicu  în cadrul şedinţei aleşilor judeţeni

Ştiţi că în 2013 noi am alocat Catedralei cinci miliarde. S-a spus atunci că mai aveţi nevoie de încă cinci miliarde pe care, iată, astăzi vă sprijinim cu ei şi se va termina finanţarea de către Consiliul Judeţean pentru Catedrală. Mă bucur că se termină Catedrala cu aceşti cinci miliarde în mandatul nostru şi vă dorim numai bine.
Le-a transmis preoţilor consilierul judeţan PNL, Ecaterina Tuţu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preotul Daniel Achim de la Catedrală  a explicat însă că banii alocaţi  acum vor fi folosiţi pentru lucrările de structură, pentru finalizarea Catedralei fiind nevoie de bani şi pentru pictură.

Vor mai fi anumite lucrări de pictură şi de finisare care, datorită procesului, durează puţin mai mult, dar majoritatea lucrărilor grele sau cele care necesită o finanţare foarte mare în timp scurt vor fi făcute.
A explicat preotul Achim

Consilierul PNL, Ecaterina Tuţu a propus însă ca la anul, să se aloce bani  pentru reabilitarea Bisericii Catolice din Drobeta Turnu Severin, care este monument de patrimoniu.

Există în Drobeta Turnu Severin o biserică monument, o biserică de patrimoniu, care este Biserica Catolică şi aş dori măcar la anul, să ne aplecăm puţin asupra ei. Aici nu vorbim de religie, vorbim despre un vestigiu istoric.
A conchis Ecaterina Tuţu

Politica