vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tarzan şi evaziunea de 1 milion şi jumătate de dolari

Au creat statului un prejudiciu fabulos-1.500.000 de dolari. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 9 inculpaţi, în urma destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea  infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În fapt, s-a reţinut că inculpaţii Mihai Verdeana, Mihai Nelu şi Mihai Gheorghe, sprijiniţi de alte persoane trimise în judecată în acelaşi dosar, prin intermediul SC Tarzan Impex SRL, în perioada 2006-2009, au achiziţionat fictiv tablă silicioasă (nouă) de la 47 de societăţi, cele mai multe din Bucureşti, în cantitate totală de 800 tone şi în valoare de aproximativ 500.000 euro.  S-a stabilit faptul că,  niciuna din facturile de achiziţionare de tablă silicioasă de la cele 47 de societăţi,  nu a fost identificată în original de către organele fiscale, inculpaţii depunând  selectiv ,,duplicate”certificate ,,conform cu originalul”. În anul 2007, după achiziţionarea cantităţii de aproximativ 800 tone tablă silicioasă, SC TARZAN IMPEX SRL a transferat-o fictiv unei alte societăţi comerciale din  Rîmnicu Vâlcea, care în aceeaşi zi, a transformat-o în deşeuri de tablă silicioasă şi a retrimis-o la Strehaia, la sediul primei societăţi comerciale.De asemenea, s-a stabilit că inculpaţii, în aceeaşi perioadă, au exportat fictiv în India, cele 800 de tone tablă silicioasă, folosind ca intermediar o firmă din Danemarca, despre care s-a stabilit ca nu a desfăşurat  nicio activitate economică în perioada 2004 – 2007, dar, care a virat în contul  SC TARZAN IMPEX SRL suma de  1.019.782 dolari USA, ulterior ridicată de membrii grupului în numerar. Prejudiciul este în valoare de  1.500.000 USD.
DIICOT

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, iar dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la  Tribunalul Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica