vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Podărenii devin sârbi pentru zece zile

Formaţia de liga a III-a, CS Podari, a demarat în această dimineaţă spre Kladovo, Serbia, unde se vor pregăti timp de zece zile. Pentru formaţia doljeană acesta va fi primul şi singurul stagiu de pregătire centralizată din această iarnă, cantonament în care au programate şi două jocuri amicale, contra unor echipe din ligile inferioare sârbeşti. Gruparea pregătită de Vrăjitoarea a disputat deja un joc de verificare, în compania revelaţiei ligii a IV-a doljene, Dunărea Bistreţ, amical pe care l-a câştigat cu scorul de 1-0. Cantonamentul de pe pământ sârbesc va îmbina utilul cu plăcutul, în sensul că pe lângă antrenamentele fizice dure, podărenii vor atinge şi mingea, având la dispoziţie terenuri pe care vor putea într-adevăr perfecţiona acţiunile tehnico-tactice. Până acum, staff-ului tehnic i-a fost foarte greu să organizeze astfel de lecţii, din pricina vremii nefavorabile, care a transformat majoritatea terenurilor în platforme de patinaj sau oceane de zăpadă.

Podariul a perfectat şi două jocuri amicale pentru cantonamentul din Serbia  

Vrăjitoarea are toată încrederea în cantonamentul de la Kladovo că va fi unul conform aşteptărilor, care îi va întări corespunzător pentru sezonul de primăvară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

E o perioadă de pregătire cetrnalizată, timp de zece zile, în care o să disputăm şi două jocuri amicale, posibil chiar trei, dar cele două sunt sigure. Va fi un cantonament de acumulare, avem nevoie să acumulăm la capitolul fizic, dar avem mare nevoie şi de antrenamente tehnico-tactice corespunzătoare. Pentru că în acest timp vremea ne-a cam dat bătăi de cap, iar noi n-am reuşit să ne antrenăm cu adevărat pentru fotbal, efectuând în mare măsură doar antrenamente fizice. Terenurile acoperite cu zăpadă sau îngheţate nu ne-au permis să exersăm la capitolul tehnico-tactic, să formăm relaţii de joc, să ne împrietenim cu balonul. Acest cantonament este bine-venit nu numai din privinţa pregătirii în sine, ci şi pentru faptul că echipa este nouă, au venit mulţi jucători noi şi cu această ocazie se vor putea cunoaşte mai bine. Am încredere că acest cantonament ne va fi de folos în returul campionatului şi sper ca băieţii să înţeleagă importanţa acestei perioade de pregătire.
A declarat, pentru “Ediţie Specială”, Bogdan Vrăjitoarea

Nu se mai umblă la componenţa lotului

Preţ de zece zile, podărenii vor avea de luptat cu ei înşine pentru a obţine efectul scontat în urma acestui cantonament. Vrăjitoarea îşi va supune elevii la două antrenamente zilnice, unul fizic, iar celălalt cu caracter tehnico-tactic. În principiu pe 10 şi 14 februarie, gruparea doljeană va susţine două jocuri de pregătire, iar tehnicianul podărenilor şi-ar mai dori încă un amical.  
Un număr de 21 de jucători va face deplasare la Kladovo, urmând ca în proporţie de 99 la sută acesta să rămână lotul cu care CS Podari se va duela în sezonul de primăvară.

În mare parte lotul care va face deplasare în cantonament cu acela ne vom bate şi în returul campionatului pentru a ne îndeplini obiectivul. Spun în mare parte pentru că este posibil să mai apară un jucător, dar eu personal sunt întru totul mulţumit de actualul lot şi cred că are potenţialul necesar pentru a ne îndeplini obiectivul, acela de a prinde play-off-ul.
A precizat Vrăjitoarea. Întoarcerea jucătorilor din cantonament este programată pentru data de 15 februarie

Lotul formaţiei CS Podari care se va pregăti timp de zece zile la Kladovo: Turieanu, Purcea – portari, jucători de camp: Orban, Ignat, Dreşcă, Geacă, Dina, Ciocioană, Slavu, Mohora, Bălmău, Murgan, Jianu, Crângoiu, Răduţ, Preda, Renato Bălan, Stăncuţă, Buciuman, Fruntelată, Dicu.

Politica