sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nistor vrea să vadă Pandurii din nou în cupele europene

Pandurii au ajuns luni în al doilea cantonament de la Antalya, acolo unde vor susţine un stagiu de pregătire bazat pe jocuri de verificare. În această iarnă, lotul pandurilor s-a micşorat din punct de vedere cantintativ, dar putem spune că a crescut calitativ prin revenirea lui Nistor la echipă, care a acoperit plomba formată la plecarea lui Eric în Arabia Saudită, dar şi prin achiziţiile lui Cristi Bud şi Doru Bratu. Mijlocaşul care a fost protagonistul unui adevărat coşmar la echipa din Evian, unde nu a evoluat mai deloc, are din nou zâmbetul pe buze, revenind până în vară la echipa unde s-a consacrat. Începând pregătirile alături de gruparea pregătită de Pustai în ultimele zile din cantonamentul „fizic” de la Antalya, Nistor vrea să îşi ajute coechipierii să prindă un nou loc de cupă europeană, chiar dacă din vară viitorul său la Pandurii este puţin probabil.

Primul stagiu a fost unul destul de greu, acum avem şi 5 jocuri de verificare, sper să nu ne accidentăm şi să revenim puternici în acest mini-retur care va urma. Reacomodarea a fost destul de simplă, totul e ok. Cred că se va încălzi după 15 februarie, vom vedea. Sper să ne îndeplinim obiectivele în acest mini-retur, cu siguranţă vom prinde cupele europene.
A declarat Nistor, conform site-ului oficial al clubului gorjean

Vremea nefavorabilă din ultimul timp ar putea influenţa reluarea campionatului ligii I, asta dacă ninsorile vor continua, iar terenurile de joc se vor afla într-o stare impracticabilă. Deşi staff-ul pandurilor nu îşi doreşte o amânarea a debutului sezonului de primăvară, acest lucru nu va ţine doar de şefii LPF, ci şi de condiţiile metereologice. Dacă precipitaţiile solide vor continua să acopere stadioanele, atunci o amânare va fi inevitabilă, iar Pandurii ar putea să îşi prelungească şederea în Antalya, pentru că în ţară Pustai nu vede unde s-ar putea antrena.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Să sperăm că nu se va amâna returul. Am ajuns în Antalya din nou, vom disputa şi cinci jocuri de verificare. În ţară nu avem unde să ne antrenăm. Să vedem acum şi cu începutul campionatului, într-o săptămână se va ştii dacă se amână sau nu. Să sperăm că vremea ne va permite să jucăm fotbal. Dacă se va amâna reluarea campionatului, vom mai rămâne să ne pregătim în Antalya, pentru că în ţară nu avem unde.
A declarat Pustai la revenirea în Antalya

“Profesorul” va ţine la rezultatele din jocurile de verificare, deoarece doreşte ca elevii săi să dispute cele cinci partide la capacitate maximă.

Nu sunt amicale, sunt jocuri de verificare, amicale jucăm în vacanţă. Oriunde te prezinţi, ţii şi la rezultat, e important să vezi că jucătorii nu fac rabat de la efort.
A mai spus Pustai

Altfel, Pandurii au disputat deja un prim joc de pregătire, marţi seară, împotriva georgienilor de la FC Zestafoni. Partida a luat sfârşit însă după închiderea ediţiei, urmând ca în ziarul de mâine să vă oferim mai multe detalii. Lotul pe care Pandurii l-a deplasat în al doilea cantonament din Antalya cuprinde un număr de 24 de jucători(Mingote, Stanca, Pleaşcă, Unguruşan, Christou, Mamele, Erico, D. Bratu, Momcilovic, Sipo, Anton, Breeveld, Elton, Nistor, Distefano, Buleică, Nicoară, Ciucur, Paulinho, Predescu, dos Santos, Shamsin, Bud, Matulevicius), faţă de primul stagiu nemafiind în lot juniorii Piţian, Negrescu, Negrilă şi Mărgărit, precum şi mijlocaşul Călin Cristea, care este accidentat şi a fost lăsat acasă pentru investigaţii medicale.

––––––––––-
Transfer

Pandurii şi-a luat portar polonez  

Polonezul venit în probe în primul stagiu din Antalya, Michal Gliwa(25 de ani), a semnat ieri un contract pe doi ani şi jumătate cu formaţia gorjeană. Portarul a evoluat ultima dată la Zaglebie Lubin, unde a fost integralist în prima parte a turului, dar nu a mai prins multe minute spre sfârşitul sezonului de toamnă. Gliwa a mai evoluat pentru Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski şi Polonia Varşovia. Noul portar al gorjenilor a prins două meciuri pentru echipa naţionala U21 şi U23 a Poloniei, jucând odată şi împotriva naţionalei de tineret a României, în 2009. Pentru naţionala de seniori a Poloniei, Gliwa a jucat un singur meci, în 2011. Goalkepeer-ul a sosit ieri seară în cantonamentul Pandurilor din Antalya, urmând să înceapă de azi pregătirile sub comanda lui Pustai.

Politica