sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ACTIVITĂŢILE DESFĂŞURATE DE BIROUL ARME, EXPLOZIVI, SUBSTANŢE PERICULOASE ÎN 2013

În anul 2013 poliţiştii Biroului Arme şi Explozivi Substanţe Periculoase au  avut drept obiectiv prevenirea, descoperirea şi constatarea infracţiunilor la  regimul armelor şi muniţiilor, precum şi cele la regimul materiilor explozive, substanţelor periculoase şi a protecţiei fondului cinegetic din judeţul nostru.Totodată, poliţiştii au urmărit şi verificarea modului în care persoanele deţinătoare de arme respectă legislaţia în vigoare, dar şi agenţii economici care desfăşoară operaţiuni cu materii explozive.Pe această linie şi pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite poliţiştii au efectuat, în perioada de analiză, nu mai puţin de 72 acţiuni şi 215 controale la persoane fizice şi juridice.

Ca urmare a acestor activităţi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 245 arme ( 12 letale şi 233 neletale ), 10.633 cartuşe, 18,5 kg mercur şi 1200 kg obiecte pirotehnice.De asemenea, poliţiştii craioveni au dispus şi indisponibilizarea unui autoturism cu privire la care există date şi informaţii că a fost folosit la comiterea unor infracţiuni.În urma activităţilor desfăşurate şi a neregulilor constatate poliţiştii Biroului Arme şi Explozivi Substanţe Periculoase au dispus în 75 de situaţii retragerea dreptului de a deţine arme şi muniţii, iar în 51 de cazuri s-a dispus suspendarea acestui drept. În 2013 au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 21.000 lei conform prevederilor 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Reamintim faptul că, în data de 16 martie 2013, poliţiştii Biroului Arme, Exploziv, Substanţe Periculoase au fost sesizaţi de către paznicul de vânătoare al Fondului Nr. 71 Izvoare cu privire la faptul că a surprins două persoane în timp ce efectuau acte de braconaj cinegetic cu ajutorul a doi câini din rasa ogar. Poliţiştii ajunşi la faţa locului i-au identificat pe B.DĂNUŢ, 38 de ani, din Gherceşti şi S.DANIEL, 26 de ani, din Coşoveni, Dolj. În interiorul autoturismului  celui din urmă a fost găsit un căprior şi cei doi câini din rasa ogar, autovehiculul fiind indisponibilizat cu această ocazie. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic, ulterior fiind puşi în libertate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica